Cum poate deveni cititul mai interesant?

Dintotdeaua mi-au plăcut cărțile. Nu îi pot înțelege pe cei care nu simt nevoia uneori să ia în mână o carte și să se scufunde într-o lume nouă. Uneori uit unde mă aflu și doar trăiesc cu fericire acele înșiruiri de cuvinte, alteori din contra, îmi pregătesc o ceașcă de ciocolată caldă, aprind luminițele și aduc o păturică moale sub care să mă încălzesc în aceste zile de toamnă și mă gândesc la mediul înconjurător în timpul lecturii ușoare. 🍂

Așa că m-am gândit cum aș putea face această experiență și mai interesantă. Iată rezultatul!

1. Combină realitatea și lectura

🍂 În cazul meu, sunt bucuroasa stăpână a unui iepuraș. Astfel m-am hotărât să caut cărțulii cu astfel de personaje. Am dorit de asemenea să fie o lectură ușoară, plăcută, așa că am optat pentru Odinul Iepurilor Regali din Londra de Santa Montefiore & Simon Sebag Montefiore achiziționată cu 29 de lei de la Librăria Alexandria

1.jpg

🍂 Coincidența face ca personajul principal al cărții, iepurajul Shylo Coadă-Arămie să aibă un aspect similar iepurașului meu. Astfel, îmi pot imagina cum și al meu iepuraș face parte din Ordinul Iepurilor Regali. Nostim!

2. Crează o ambianță pe măsură

🍂 Nu lăsa la voia întâmplării locul în care te relaxezi! După o zi lungă la servici, acordă-ți atenția și fericirea pe care o meriți. Optează pentru un pulover călduros și o ceașcă de ceai, ciocolată caldă, cafea sau orice îți dorești. Asigură-te că ai suficientă lumină pentru a-ți fi confortabil și dacă stai afară, ia în calcul că in 10-20min ți-ar putea fi frig. Cu ținuta potrivită nu ești nevoit să schimbi locul, chiar când lectura devine mai interesantă! 🐰

7

3. Optează pentru o carte ilustrată

🍂 Oricine se poate bucura de minunatele desene! Așa cum admir o pictură îmi place să mă uit la paginile ilustrate ale unei cărți. Este artă și ea mereu încântă ochiul și liniștește sufletul.

3.jpg

4

4. Implică simțurile

🍂 Dacă ai optat pentru o carte ilustrată, deja implici vizualul. Eu stăteam și lângă patrupedul meu micuț, astfel am implicat și mai mult.

6

5

🍂 Ca și locație am ales grădina, având astfel un mediu similar poveștii. Îmi erau stimulate și auzul și mirosul. Ciripitul păsărilor și foșnetul frunzelor în adierea ușoară, mirosul de pământ și de frunze uscate, de morcov și salată dintre bunătățile iepurașului erau toate prezente!

🍂 Pentru tactil mai făceam o pauză ca să îl mângâi pe micuț. 🐰

petting

5. Păstează amintiri

🍂 Fie că îți amintești cum răsfoiai cartea, sau ți-ai făcut o poză cu paragraful preferat, amintirile imortalizate îți păstrează vie în memorie fiecare clipă specială din viața ta.

8v2

🍂 Tu cum alegi să îți faci cititul mai interesant?

🍂 Lasă un comentariu!

book_present

Evadarea din turn (Ordinul iepurilor regali din Londra)

elefant.ro

43 de gânduri despre „Cum poate deveni cititul mai interesant?

 1. Unele persoane habar nu au cât de important este cititul, motiv pentru care nu au citit o carte în viața lor. Sincer, viața pentru mine ar fi mult mai plictisitoare dacă nu ar exista cărți.
  În zilele când vreau să evadez, aleg să citesc cărți cu povești deosebite, care să mă transpună în pielea personajului și să mă facă să trăiesc sentimente nebănuite.

  Apreciat de 1 persoană

 2. Am citit cu mare drag articolul tău! De când am început să stăpânesc literele, cam din clasa a II-a, am citit mereu. Pentru mine, cititul este forma cea mai pură de relaxare. Mi-a plăcut mult ambientul din grădina ta, iar tovarășul de lectură e simpatic de pufos!

  Apreciat de 1 persoană

 3. Sunt o mare pasionată de citit și regret că nu mai am atât de mult timp cât mi-aș dori pentru asta. Citesc în funcție de dispoziție de interes sau de cărțile recomandate. Ai punctat foarte bine și atmosfera contează, am un loc preferat, dar și simțurile.

  Apreciază

 4. In primul rand depinde ce mood am in ziua respectica! Fie Imi fac un ceai si iau o paturica și incep lectura, fie pun pe fundal o melodie (destul de incet volumul) și incep a lectura!

  Apreciat de 1 persoană

 5. Pentru mine cititul reprezinta cel mai bun mod de a ma relaxa. Citesc de cand ma stiu…am invatat sa citesc inca inainte de a ma duce la scoala, acasa, cu tata. Tocmai pentru ca imi placeau atat de mult cartile si voiam sa inteleg acele imagini minunate. Si de atunci…citesc…absolut tot ce imi pica in mana.

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.