Techir – Produse cosmetice și terapeutice Techirghiol

 

În cadru evenimentului Bucovina Beauty Spring Edition care a avut loc la Suceava pe 30 martie am făcut cunoștință cu Techir. Iar acum vreau să vă prezint și vouă produsele pe care le-am primit în cadrul evenimentului și să vă zic ce părere am despre ele.
1

De ce Techir?

Alegerea numelui brandului a venit de la legenda miraculosului lac Techirghiol. Întregul concept al brandului și sloganul de promovare înglobează această legendă: „Miracolul vine la tine!” – Miracolul lacului Techirghiol vine la noi prin intermediul produselor Techir.

Legenda spune..

Untitled1.jpgUn bătrân tătar olog și orb pe numele de Tekir a ajuns odată cu măgarul său rănit la malul acestui lac, în care animalul a intrat să se scalde. S-a chinuit bătrânul apoi ore în șir să-l scoată din noroiul mirositor, dar măgarul încăpățânat nu vroia să se miște din apă. Mare a fost însă mirarea și bucuria bătrânului când ieșind din lac, și-a dat seama că ochii săi puteau distinge din nou lumina, iar picioarele sale, de multă vreme neputincioase, începuseră să-l asculte. Cât despre înțeleptul său măgăruș – rănile de pe spate i se vindecaseră, iar corpul său parcă trăia o nouă tinerețe.

Aflându-se vestea despre această întâmplare miraculoasă, oamenii au venit pe malul lacului, scăldându-se și ungându-se cu nămol pentru a-și găsi vindecare. Și pentru că Tekir și măgărușul său au fost cei care au descoperit miraculoasele beneficii ale lacului, acesta s-a numit Techirghiol însemnând „Lacul lui Techir”. [1]2

Produsele Techir

În cadrul evenimentului am primit în dar un Săpun Natural Hidratant cu Nămol și Lămâiță și un Burete 100% natural din lufă.

Despre Săpun

Ingrediente:  apă salină din lacul Techirghiol (lacus aqua), unt de cocos,  unt de palmier, ulei de măsline, ulei de floarea soarelui, ulei de ricin, ulei din seminţe de struguri, ulei de migale dulci, NaOH (hidroxid de sodium), nămol pulbere, argilă roşie, dioxid de titan (pigment artificial), oxid de fier (pentru a da culoare), ulei esenţial de lămâiță.

Apa salină este un remineralizant natural și echilibrant.
Uleiul de ricin conține acid ricinoleic, care are efect antiinflamator asupra pielii. Un alt avantaj este că uleiul de ricin este un emolient natural care stimulează producția de colagen și elastină, care contribuie la hidratarea și menținerea umidității pielii. [2]
Argila roșie este cunoscută pentru capacitatea sa de a elimina toxinele din organism. Există diferite tipuri de argilă: albă, galbenă, roşie, verde şi gri. Dintre toate, argila roşie a câştigat popularitate datorită conținutului său în minerale – peste 70 de minerale şi are proprietăţi antiinflamatorii, antiseptice şi emoliente.
Uleiul de măsline, floarea soarelui, migdale, unt de cocos și palmier sunt recunoscute pentru acținea lor hrănitoare la nivelul epidermei, devenind buni umectanți ce înmoaie epiderma și captează apa în piele. 

Ce îmi place în mod deosebit!
Nu conţine grăsimi de origine animală, parfumuri sintetice sau conservaţi sintetici.3
Imediat ce am scos săpunul din ambalaj am fost învăluită de aroma fresh, puternică de lămâiță și plăcut surprinsă de atenția la detalii, săpunul fiind foarte frumos lucrat, cu model din argilă roșie și trei trandafirași uscați deasupra.
Scrisul conține și el pulbere fină. La utilizare este plăcut, moale și în ciuda impresiei mele că ar fi greu de ținut în mână sau manevrat, s-a comportat foarte bine. Face spumă suficientă și lasă pielea fină, hidratată. După ce îl folosești ai și o stare de bine. Îl recomand cu drag!

Despre Lufă4.jpg

Lufa este o plantă din familia castraveților cu fructul comestibil atunci când este crud și care poate fi întrebuințat ca burete natural la maturitate. Fructele sunt uscate natural apoi depilate. Textura acestui fruct rezultat este ideală pentru masaj și exfoliere. Se completeaza deci perfect cu produsele naturale pentru îngrijirea pielii.


Buretele natural stimulează circulația sangvină și deschiderea porilor. Masajul uscat al spatelui cu buretele natural poate oferi o senzație plăcută de relaxare. Pielea va rămâne catifelată și fermă. El inițial este tare, se recomandă înainte de folosire să fie clătit în jet de apă caldă.
Pentru întreținere, se clătește regulat cu apă călduță sau dacă este cazul acesta poate fi curățat în mașina de spălat la 60C.
Durabilitatea buretelui de lufa este considerabil mai mare decât cea a buretelui sintetic (este perfect și pentru a fi folosit în bucătărie, pentru curățarea vaselor delicate).

În concluzie..6

Primele atestări scrise despre utilizarea nămolului și a băilor în lacul Techirghiol cu scop vindecător datează din anii 1800, iar în 2019 s-au împlinit 120 ani de recunoaștere a lacului Techirghiol în balneologie și a proprietățile sale terapeutice.

Produsele sunt frumoase și de calitate, mi-au plăcut maxim. Voi încerca și alte produse de la ei!

Tu ai auzit de produsele Techir?
Dacă ai testat deja, lasă-mi mai jos un comentariu cu recomandările tale!

 

18 gânduri despre „Techir – Produse cosmetice și terapeutice Techirghiol

  1. Ce poveste interesantă despre lacul Techirghiol. Chiar nu o auzisem!
    Deși știu despre beneficiile nămolului de la Techirhiol, nu cunoșteam produsele Techir.
    Le voi căuta și le voi încerca.
    Mulțumesc pentru recomandare!
    .

    Apreciat de 1 persoană

  2. La cât de frumos arată săpunul mi-ar fi și milă să-l folosesc, eu l-aș folosi ca decorațiune pentru cameră.
    Am accesat link-ul pe care l-ai adăugat în articol și am văzut că costă doar 15 lei, super avantajos.

    Apreciat de 1 persoană

    1. este si destul de mare, face spuma multa asa ca da, 15 lei chiar mi se pare ok. sa stii ca vreo luna l-am tinut si eu de decoratie :)) si inca mirosea asa de tare ca mi-a starnit curiozitatea intr-o zi si mi-am facut curaj 🙂

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.