Don Quijote de la Mancha – Quijoteworld

Dacă vizitezi Spania și ești în zona Madridului, îți recomand să te oprești pe la Quijoteworld și Venta del Quijote! Se află la 138km distanță de Madrid, la 1h30min de mers cu mașina.

1

Magazin de suveniruri Quijoteworld

Adresa exactă este

Calle Cervantes, 23, 13650 Puerto Lápice, Cdad. Real

Puerto Lápìce este un oraș din Spania, situat în provincia Ciudad Real din comunitatea autonomă Castilia-La Mancha. Are o populație de 1.002 de locuitori.

Program

Este deschid de luni până duminică, 9:00-18:00.

Experiența mea

2

Venta del Quijote este un restaurant cu specific mediteranean, spaniol în Puerto Lapice. Oferă mâncăruri și băuturi de bază, dar clădirea este deosebită datorită muzeului faimosului Don Quijote și partenerul său Sancho Panza de La Mancha.

Dacă ai un aparat foto la tine, vei dori să faci cât mai multe poze curții, unde îl vei găsi pe Don Quijote în mediul său, așa cum l-a trăit el. Fântâna și căruța din lemn sunt doar câteva din detaliile recreate, care ajută la construirea atmosferei. S-ar crede că ai fost purtat înapoi sute de ani.

12

Asigurați-vă că vă faceți timp pentru a urca pe scări, pentru a vedea muzeul deosebit de interesant dedicat lui Don Quijote. Va dura aproximativ 10-20 de minute, la final ajungând într-un magazin de suveniruri foarte variat, cu lucruri frumoase.

Mai jos sunt poze făcută de mine în camera de lucru a lui Cervantes.

6

10

Operă literară a scriitorului spaniol Miguel de Cervantes Saavedra, prima parte a apărut în 1605 sub numele de El ingenioso hidalgo don Quijote de La Mancha și s-a bucurat de un mare succes din partea publicului, fiind o capodoperă a literaturii spaniole și a literaturii universale. A doua parte a apărut în 1615 sub numele de El ingenioso caballero don Quijote de La Mancha. Romanul este în prezent una dintre operele cele mai traduse din lume.

În cadrul muzeului puteți vedea un exemplar datând din 1673.

3

Tot aici puteți vedea pagini pregătite pentru presa tipografică, cu litere mobile. Acestea permiteau o tipărire rapidă a materialelor scrise.

4

Și pentru ilustrații aveau plăcuțe pregătite pentru presă. Așa cum se vede în imaginea de mai jos, detaliile sunt foarte fine!

5
Înrămate frumos, veți vedea și ilustrații din carte, dar și schițe și alte desene în creion cu Don Quijote. Aceasta din poza de mai jos era foarte mare, cât un perete.

8

Lucrat în creion de către o mână sigură, se puteau vedea foarte frumos detaliile.

7

Și dacă dorești, poți face poză cu Don Quijote!

9

După această experiență am prins o dorință aprigă de a citi cartea. Dar așa cum puteți vedea și pe site-ul carti beletristica în urma unei căutări, am găsit mai multe variante.  Sunt familiarizată cu varianta scurtă, dar nu am citit încă o variantă mai lungă, ca aceasta de la Polirom, publicată în 2016, în format: 106×180 , cu copertă broșată. Număr de pagini: 1424!

13.jpg

„«Norocul ne călăuzește pașii mai bine decît ne-am putea noi dori, căci ai în față, prietene Sancho Panza, o priveliște care ne descoperă treizeci și mai bine de uriași, nemăsurat de mari, cu care am de gînd să mă lupt și să le fac la toți de petrecanie, și ce-om lua de la ei drept pradă să ne fie cheag îmbogățirii; că-i bătălie dreaptă, și înseamnă să-l slujești pe Dumnezeu dacă stingi sămînța lor afurisită de pe fața pămîntului.» «Ce uriași?» zise Sancho Panza. «Aceștia pe care-i vezi», răspunse stăpînul său, «aceștia cu brațe cît toate zilele, că sînt unii la care măsoară cît două leghe». «Ia seama, Luminăția Ta», i-o întoarse Sancho Panza, «că ăștia care se văd aicea nu-s uriași, ci mori de vînt, iar ceea ce iei dumneata drept brațe sînt aripile, care, învîrtite de vînt, mișcă pietrele morii». «Se vede cît de colo», răspunse don Quijote, «că nu prea ești citit cînd e vorba de aventuri cavalerești; sînt uriași, și dacă ți-e frică de ei, șterge-o de-aici și pune-te pe rugăciuni, cît timp m-oi încleșta eu cu ei în luptă crîncenă și defel dreaptă».” – Miguel de Cervantes

De http://www.carti-beletristica.ro dacă nu ai auzit, aruncă o privire! În afară de carti bestseller au și cărți <5lei sau <10 lei foarte interesante și pe categorii diverse. Iar atunci când alte librării online au stocurile epuizate, la ei încă mai găsesc ce îți dorești. Transportul este gratuit la comenzi de peste 75lei.

Ai citit Don Quijote de la Mancha de Miguel de Cervantes?
Dacă da, cum ți s-a părut? Dacă nu, ai citi-o?

Ce părere ai despre Quijoteworld?

 

 

 

36 de gânduri despre „Don Quijote de la Mancha – Quijoteworld

  1. Eu imi amintesc ca am vazut filmul (sau serialul, nu mai retin exact) Don Quijote de la Mancha cand eram mica. Dar habar nu aveam ca este si un loc dedicat autorului si personajului sau! E tare interesant si cred ca da, merita vazut macar o data in viata.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.