Barza nu înseamnă doar teste de sarcină!

Astăzi este o zi dedicată produselor BARZA! Așa cum v-am povestit mai devreme aici despre Testul Rapid pentru Boala Lyme, în continuare vreau să vă povestesc despre alte produse Barza care ne stau la dispoziție.

 

Încep prin a menționa faptul că BARZA împlinește anul acesta 25 de ani de când sunt alături de femeile din România.

3Din 1995, de când a introdus pe piața din România primul test de sarcină, BARZA a fost un partener de încredere care a căutat mereu să vină cu soluții inovatoare pentru aspectele delicate cu care se confruntă femeile.

În prezent, portofoliul de produse BARZA cuprinde:

Iar la comenzile plasate pe site-ul lor, ai transport gratuit dacă sunt mai mari de 100lei.
Acestea se găsesc și în farmacii sau în magazine. Plasturii împotriva durerilor îi regăsesc de fiecare dată când am nevoie în cel mai apropiat magazin dm!

Astfel, cei de la BARZA te vor ajuta în numeroase situații delicate ale vieții tale sau a vieții de cuplu.

Produsele primite

4Unele din aceste produse îmi sunt familiare și le folosesc, altele le voi oferi în dar prietenelor mele care se pregătesc pentru a rămâne însărcinate.

Plasturi împotriva durerilor menstruale

Aceștia reprezintă un alt mode de a-ți alina durerile, fără a folosi pastile.

Pe scurt, aceste sunt provocate de uterul care se contractă pentru a-și expulza mucoasa. Substanțele hormonale (prostaglandinele) implicate în durere și inflamație declanșează contracțiile musculare uterine. Nivelele mai ridicate de prostaglandine sunt asociate cu crampe menstruale mai severe.

În filmulețul de mai jos puteți vedea ce conțin, cum se aplică și cât timp îi poți folosi.

Trei plasturi = trei luni liniștite, iar în momentul de față ei sunt la preț promoțional (aici) de 19,60lei. Deci cu 6,53 lei pe lună scapi de durere într-un mod mai sănătos, la orice vârstă, fără pastile!9Țin minte cum atunci când eram mică nu aveam voie să iau pastile așa, la orice durere „neînsemnată”. Așa că înduram. În ziua repectivă nu mă puteam concentra, nu puteam învăța și îmi ieșeam din ritm. La muncă la fel, fie apelam la pastile fie înduram. Aplicând un plasture Barza, îți sporești confortul termic și scapi de durere.

Șervețelele intime cu bicarbonat de sodiu

Soluția de bicarbona de sodiu cu care sunt impregnate reglează pH-ul din zonă. Sunt special concepute pentru asigurarea unei igiene intime corespunzătoare, pentru eliminarea senzației de disconfort și a mirosurilor neplăcute. Acționează în mod delicat pentru a curăța și reda prospețime zonei intime.7

Este un produs ideal pentru zilele călduroase de vară, pentru excursii cau călătorii, zile dificile de menstruație sau oricând îți dorești prospețime.

Pachetul conține 20 de bucăți, la preț momentan promoțional aici de 7,20lei.
Există și un pachet PROMO format din pachet plasturi + șervețele aici la prețul de 23,50lei.

Teste de ovulație

Vin fie în pachet de 3 teste, fie de 5 teste.

Este un test rapid, care depistează prezența hormonului luteinizat (LH) în urină, pentru a afla care este cea mai bună perioadă în care puteți rămâne însărcinată.5.jpg

Se folosește precum un test de sarcină. Colectaţi urina într-un recipient curat şi uscat, scoateţi testul din plic , îl introduceţi în urină cu vârful săgeţii în jos până la linia marcată cu MAX, timp de 3 secunde. Asezați testul pe o suprafață plană și așteptați 5 minute afișarea rezultatului. Rezultatul citit după 5 minute nu va fi considerat corect.

10.jpg

Informația a fost preluată de pe site-ul BARZA. [1]

Tot acolo vei găsi și un calculator simplu de folosit pentru a afla care este cea mai bună perioadă pentru concepere!

Teste de sarcină

1) Testul de sarcină Barza Clasic BANDĂ. Ușor de utilizat, sigur și eficient.

Conținut cutie test de sarcină BARZA clasic tip bandă

Depistează prezența hormonului hCG (gonadotropină corionică umană) în urină, încă din prima zi de întârziere a ciclului menstrual. Testul poate fi utilizat în orice moment al zilei și costă 7lei.

2) Testul de sarcină Barza Ultrasensibil BANDĂ. Spre deosebire de precedentul, testul poate fi utilizat cu 5 zile înainte de data probabilă a următoarei menstruații, în orice moment al zilei.

Conținut test de sarcină BARZA ultrasensibil tip bandă

Depistează prezența hormonului hCG (gonadotropină corionică umană) în urină, încă din primele zile ale sarcinii. Preț 8,50lei.

3) Testul de sarcină Barza Clasic CASETĂ. Depistează prezența hormonului hCG (gonadotropină corionică umană) în urină, încă din prima zi de întârziere a ciclului menstrual. Testul poate fi utilizat în orice moment al zilei și costă 8,50 lei.

Conținut cutie test de sarcină BARZA clasic tip casetă

4) Testul de sarcină Barza Ultrasensibil STILOU. Depistează prezența hormonului hCG (gonadotropină corionică umană) în urină, încă din primele zile ale sarcinii. Testul poate fi utilizat cu 5 zile înainte de data probabilă a următoarei menstruații, în orice moment al zilei.

Conținut cutie test de sarcină BARZA ultrasensibil tip stilou

Este important să știi diferența dintre diferitele tipuri de teste! Dacă dorești să știi cât mai repede, adică cu 5 zile mai devreme decât prezisa menstrație, alege un test ultrasensibil, indiferent că este stilou sau bandă.

Fii informat asupra testelor rapide Veneris!

Au apărut pe piață în 2014, ca răspuns la o statistică alarmantă de peste 1 milion de români infectați cu o boală cu transmitere sexuală. Cei mai mulți nici măcar nu știu că o au!

Mulți iau tratamente de capul lor, alții nu-și permit să efectueze un control de rutină la medicul de specialitate, sau pur și simplu cred că nu are cum să li se întâmple tocmai lor asta! În astfel de cazuri, persoanele respective ajung să ignore simptomele.

Lista completă de teste o poți vedea aici.

Din pachetul meu Barza 25 ani face și acest test foarte util pentru depistarea infecțiilor, un test de pH.

8.jpg

Când este un moment bun pentru a utiliza testul de pH?

Pentru femeile care nu sunt însărcinate este folositor să efectueze determinări ale pH-ului în cazurile următoare:

 • suspiciunea de vaginită bacteriana
 • suspiciunea de infecții fungice
 • daca există simptome precum arsură, mâncărime, miros de pește sau secreție abundentă
 • după contact sexual cu un nou partener
 • după tratamentele infectiilor vaginale
 • după intervenții chirurgicale pe vagin

Câteva cuvinte despre infecții

Nu mulți dintre voi știți, dar eu am terminat facultatea de medicină care mi-a oferit acces la informații pe această temă, imformație pe care vreau să o prezint cât mai pe scurt și clar ca să vă fie de folos.

Flora vaginală normală oferă o protecție naturală împotriva infecțiilor. O varietate a genului Lactobacillus susține flora vaginală prin menținerea valorii pH-ului între 3.8 și 4.5 (ușor acid) asigurând astfel o protecție eficientă împotriva patogenilor.

Perturbarea echilibrului natural al florei vaginale poate duce la infectii ce ar putea reprezenta o amenințare pentru sănătate, mai ales în cazul prezenței unei sarcini.

Infecțiile fungice

Marea majoritate sunt determinate de Candida Albicans. Este favorizată de tratamentul cu antibiotice, corticoizi, citostatice, anticoncepționale, sarcină, diabet zaharat, obezitate, imunosupresie, utilizarea de lenjerie din materiale sintetice.

Simptomatologia este reprezentată de o leucoree densă, abundentă, albicioasă, brânzoasă, aderentă de mucoasă, de obicei fără miros. Aceasta este însoțită de prurit intens (mâncărimi) al zonei intime, care în timp ajunge să fie însoțită de senzația de arsură și disurie.

Vaginoza bacteriană

Reprezintă un dezechilibru complex al florei normale, în care predomină specii de lactobacili, producătoare de acid lactic cu rol protector al ecosistemului. Acesta este înlocuit cu o floră mixtă, reprezentată în special de Gardnerella vaginalis. Este favorizată de utilizarea unui dispozitiv contraceptiv intern, dușuri intravaginale frecvente, contacte sexuale frecente, parteneri sexuali multipli, sex oral, sex in timpul menstrației, fumatul.

Simptomatologia este dominată de mirosul neplăcut „de pește”, perceput frecvent după un contact sexual, leucoree alb-cenușie, apoasă, aerată, neiritantă, nepruriginoasă, disurie.

Cutie Test Veneris rapid pentru vaginita bacteriana

Testul Veneris oferă diagnosticul rapid pentru vaginita bacteriană, prin depistarea în urină a bacteriei Gardnerella Vaginalis, a cărei dezvoltare excesivă cauzează infecția. Costă doar 24,90lei!

Infecția cu Trichomonas Vaginalis

Este o infecție parazitară. Este foarte contagioasă, reprezentând una dintre cele mai frecvente patologii cu transmitere sexuala. Acest parazit este anaerob, însemnând că nu are nevoie de oxigenul din aer pentru a trăi. Este adaptat vieții în tractul genital și urinar inferior. Dezvoltarea sa este favorizată de prezența pH-ului vaginal alcalin.

Simptomatologia este dominată de prezența unei leucorei abundente, spumoase, cenușie sau verzuie, cu miros neplăcut, însoțită de prurit intens (mâncărimi) și arsuri, disurie.

Cutie Test Veneris rapid pentru trichomoniaza

Testul Veneris oferă diagnosticul printr-o analiză rapidă a urinei, pentru infecția cu Trichomonas Vaginalis și costă doar 15 lei!

Sifilisul Genital

Este o afecțiune cronică, de obicei latentă, moderat contagioasă. În funcție de evoluție, poate fi primar, secundar, latent, terțiar și congenital.

Este provocat de Treponema Pallidum, transmiterea infecției realizându-se predominant pe cale sexuală și transplacentară. Sifilisul primar apare ca o leziune genitală, în timp ce sifilisul secundar și cel terțiar sunt forme diseminate (răspândite) ale bolii.

Simptomatologic apare mai întâi o maculă, apoi o papulă ce erodează rapid și se transformă într-o ulcerație mică, ovalară, nedureroasă, bine delimitată, cu margini netede.

Cutie Test Veneris rapid pentru sifilis

Testul Veneris oferă un diagnostic rapid pentru sifilis prin depistarea într-o picătură de sânge, a anticorpilor Treponema pallidum, agentul cauzal al infecției cu transmitere sexuală. Costă 59,00 lei.

Sper că aceste informații să îți fie de folos, să te ajute să fii mai informată sau să te scape de unele neplăceri.

Bibliografie
Carte de specialitate – Compendiu de specialități medico-chirurgicale, volumul II. Autor: Victor Stoica, Vior Scripcariu. Editura Medicală. 2018
https://testulbarza.ro
https://veneris.ro/

 

 

 

39 de gânduri despre „Barza nu înseamnă doar teste de sarcină!

 1. Nici nu știam că există astfel de plasturi pentru dureri 😱 am noroc că nu am avut niciodată dureri în perioada aceea a lunii, sunt mai norocoasă din punctul ăsta de vedere. Ceva ce mi se pare interesant de încercat este acel test pentru pH și șervețelele intime, pot fi de un real ajutor. Am utilizat teste de sarcină de la ei când mă panicam acum câțiva ani și făceam 5 teste ca să fiu sigură 😂 îmi plac produsele de la ei și deși nu le folosesc prea des (iau anticoncepționale deci sarcina cam iese din discuție) de fiecare dată când aș avea nevoie aș lua cu încredere produsele lor.
  Super review-ul, cu multe informații utile și noutăți ♥️

  Apreciat de 1 persoană

  1. Multumesc Mariuca, ma bucur ca ti-a placut :* :*
   Asa este, luam si eu cate 2 cand ma panicam :)) dar a fost bine de fiecare data. Iar in legatura cu durerile, ce norocoasa esti!! Eu ma pregatesc sufleteste cu cateva zile inainte :))

   Apreciază

 2. Deşi nu am folosit foarte multe produse Barza, nu contest eficacitatea acestora. Este foarte important ca în rutina zilnică a unei femei să se afle cel puțin 3 produse Barza, deoarece niciodată nu îți poți cunoaşte 100% organismul, şi de aceea este mai bine să fii precaută în ceea ce priveşte sănatatea .
  Puterea unei femei stă în precauție şi fermitate!

  Apreciat de 1 persoană

 3. Chiar mi-a placut articolul tau, e super detaliat si exact! 😀 Felicitari! Mie imi plac plasturii sunt eficienti si asta e un lucru destul de bun deoarece de cand i am descoperit nu mai iau tratament medicamentos in perioada mai delicata a lunii

  Apreciat de 1 persoană

 4. Nu imi este strain brandul, dimpotriva. 😀 Am inceput a folosi testele lor de sarcina si apoi am continuat cu plasturii impotriva durerilor menstruale si cu servetele intime cu bicarbonat de sodiu. Geniale toate! Le-as recumpara cu placere de fiecare data.

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.