Desert vegan, fără gluten cu căpșuni și curmale

Recent am experimentat în bucătărie, din dorința unui desert cât mai sănătos, la care să știu exact ingredientele (spre deosebire de ce găsim în comerț) și care să fie foarte delicios.

Fără coacere, fără zahăr adăugat, fără gluten și fără lactoză! Și da, iese demențial de bun.

Desert in pahar de sticla cu ciocolata sweeteria, curmale, capsuni si frisca MeggleTimp de preparare scurt, de 10-15 minute. De preferat să folosești un mixer, iar ingredientele să fie atunci scoase de la frigider (crema mascarpone-like, smântâna frișcă Meggle și laptele).Ingrediente pentru desert dulce fara zahar de la sweeteria

Ingrediente folosite pentru 2 porții

Dacă nu dorești să foloseti ciocolată amăruie, cei de la Sweeteria au ciocolată fără zahăr adăugat cu 50% sau 40% cacao, ciocolată albă și alte sortimente cu fructe. Eu personal le-am încercat pe toate cu fructe de la ei și sunt foarte bune.Ciocolata Sweeteria amaruie cu visine, cu lapte, cu mar si scortisoara, cu zmeura si matchaPuteți vedea aici un articol scris de mine, mai detaliat, despre ciocolata lor.

Mod de preparare

1. Biscuiții sunt măcinați fie în ambalaj propriu, fie separat. Se pun 21g biscuiți în fiecare recipient.Desert cu biscuiti maruntiti in pachet fara gluten2. Se tai curmalele în patru, iar apoi în cubulețe. Adaugi în cantități egale în cele două recipiente, peste biscuiți.Curmale fara samburi taiate si maruntite pentru reteta dulce fara zahar3. Se mixează crema vegetală Meggle cu 35ml lapte rece până se omogenizează.Reteta desert crema de branza Meggle si lapte rece4. Adaugi căpșunile tăiate felii sau cum am realizat ulterior că ar fi fost mai bine, mixate pastă fină înainte de a le adăuga în cremă. Se toarnă în cantități egale peste biscuiți.reteta desert dulce fara zahar cu capsuni si frisca5. Într-un ibric se pun la topit bănuții de ciocolată Sweeteria cu 2-3 linguri de lapte. Nu se lasă pe foc, ci ridici și ții deasupra flăcării. Altfel se poate arde ușor.topim ciocolata cu lapteOdată omogenizat, se toarnă egal în recipient, deasupra cremei cu căpșuni.31Ciocolata topita fara zahar6. Într-un bol se prepară frișca folosind cele 200 ml smântână frișcă Meggle. Mixezi bine până își schimbă consistența. Cutie de frisca fara lactoza lactose free7. Se pune frișcă în cantități egale. Sigur îți va mai rămâne, noi am mâncat-o cu căpșuni, care și acelea ne-au mai rămas.

8. Se ornează opțional cu căpșuni, curmale și filgi de ciocolată. Pentru fulgi am folosit un bănuț de ciocolată Sweeteria, dat prin răzătoarea cu găuri mari.Desert cu biscuiti curmale capsuni si banuti de ciocolata

bon.jpg

*pe contul meu de instagram găsești în perioada 14-23 iunie un concurs prin care poți câștiga un coș cu bunătăți Sweeteria și Meggle, ce va conține și ingredientele esențiale pentru a realizarea acestei rețete! apasă aici  pentru a participa!

* pentru informații interesante și alte concursuri, recomand să vizitați exploremag secțiunea de giveaway

 

 

 

43 de gânduri despre „Desert vegan, fără gluten cu căpșuni și curmale

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.