5 Moduri prin care ajuți Natura

Ziua Pământului ne amintește anual să fim conștienți de problemele care afectează lumea noastră, care ne înconjoară și de a contribui la o planetă mai curată și mai durabilă.

20017456_1701699343470571_4981001490777905507_ov2

Pentru a vă ajuta copiii să aprecieze mediul înconjurător și să vă distrați în același timp am subliniat mai jos câteva activități simple și distractive pentru 22 aprilie, dar și pentru celelalte zile din an.

1. Plantează un copac

DSC_0664v2.jpg

Poate cea mai evidentă metodă de a ajuta natura este de a planta un copac. Deși este o activitate foarte populară de ziua pământului, cel mai potrivit moment din an pentru această activitate este cu adevărat toamna. Atunci este sezonul copacilor și arbuștilor. De asemenea, informați-vă când alegeți copacul, să fie potrivit ca și amplasament față de clădiri, străzi, trotuare, drumuri de acces, străzi, etc. și luat în calcul pentru un copac matur, nu pentru cel mic pe care îl plantați. Cum va arăta peste 50, 60 de ani?

2. Împrumută, donează și fă schimb de cărți

3.jpgÎncurajează mersul la bibliotecă sau ia parte în grupurile de schimb de cărți de pe platformele de socializare. Da, este frumos să îți vină acasă coletul cu cărți și da, este frumos să ai propria ta bibilitecă cu cărți, dar pentru cele pe care nu le-ai mai începe, nu le-ai mai termina sau nu le-ai mai reciti optează pentru una din cele trei variante.

Împrumută, donează sau schimbă și nu uita multe cărți = multă hârtie! Este nevoie cu 70% mai puțină energie și apă pentru reciclarea hârtiei decât pentru a crea hârtie nouă din copaci. Conform Agenției pentru Protecția Mediului, reciclarea unei tone de hârtie economisește 17 copaci. [1]

book_present

3. Folosește hârtia înțelept

În bucătărie, poți folosi prosoape de bucătărie în loc de șervețele din hârtie. Alege un recipient pentru mâncare reutilizabil în locul celor de hârtie. Utilizează foile de hârtie pe ambele părți. Mai ales pentru mici notițe sau schițe în cazul foilor individuale și scrierea temelor în cazul caietelor. Am mai văzut persoane care foloseau doar o parte a foii dintr-un caiet. Iar pentru o mai bună organizare a reciclării în cazul hârtiei, cartonului, etc. dedică un colțișor special acestei activități.

*fun fact..
Prima substanță asemănătoare hârtiei a fost inventată de egipteni în urmă cu mai bine de 6000 de ani. Papirusul, de la care provine cuvântul englezesc paper, a fost făcut prin țeserea stufului sau a altor plante fibroase și presarea lor până la obținerea unei foi plate. [2]

4. Plimbări în natură

Apreciază frumusețile naturii, dedică-i timp. Renunță la mașină, apică cremă cu SPF 30 și mergi într-o drumeție sau o plimbare cu bicicleta.

WP_20150501v2.jpg

5. Rămâi pe traseu

Și că veni vorba de plimbări în natură.. Când mergeți la munte, la pădure sau faceți drumeții, rămâneți pe traseele marcate. Acest lucru va minimiza impactul asupra zonelor sălbatice, păstrându-le pentru generațiile viitoare.

Profită de faptul că cei mici au intrat în vacanța de vară și încurajează-i la astfel de activități! Să îngrijească acele colțuri de natură din apropierea casei lor, precum Craig, protagonistul serialului animat de la Cartoon Network.

Craig-din-Dumbrava(c)

Pe scurt, Craig este un un puști de 9 ani ce își petrece timpul de după școală explorând împreună cu cei mai buni prieteni ai săi sălbăticia suburbană din vecinătatea lor, cunoscută sub numele de Dumbrava. Fiecare după amiază se transformă în expediții palpitante prin joacă și imaginație, în Dumbrava care le permite să trăiască aventuri nesfârșite, în sălbăticie.

Este un serial ancorat în realitate! Nu există monștri sau forțe supernaturale în lumea Dumbrăvii. Magia vine din creativitatea de care copiii dau dovadă atunci când își folosesc imaginația pentru a-și făuri propriul regat în pădure.

*noile episoade din Craig și Dumbrava vor fi difuzate de luni până vineri, de la 12:40, la Cartoon Network, începând de luni, 8 iulie.

*toate imaginile din articol, mai puțin ultima îmi aparțin. Au fost făcute de-a lungul anilor, prin locurile în care am stat sau călătorit.

Tu cum ai grijă de „dumbrava” din jurul casei tale?

 

 

 

 

36 de gânduri despre „5 Moduri prin care ajuți Natura

  1. Dumbrava din pădurea de lângă casa noastră este îngrijită cu drag de bunic și nepot care preia din lecțiile transmise. Strâng gunoaiele, pun mâncare păsărilor și animalelor etc.

    Apreciat de 1 persoană

  2. Un articol foarte util! E important sa avem grija de mediul inconjurator, sa reciclam hartia si plasticul si sa protejam natura. Ma bucur ca exista astfel de desene animate pentru copilasi ❤️

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.