Apidava – Cosmetice blânde pentru pielea ta

Inspirați de produsele cosmetice japoneze care valorifică mierea de salcâm de calitate superioară, cei de la Apidava au decis să lanseze pentru cei din România propria linie de cosmetice: Apidava Cosmetic Line, cu efecte benefice datorită ingredientelor sale.
1Nu este un secret faptul că îmi plac produsele Apidava. Am încercat multe produse de la ei, dintre care unele încă le mai testez și urmează să scriu despre ele, altele le puteți vedea aici:

  • Apă de Gură și Spray de Gură Apidava aici
  • Jeleuri și Bomboane cu Miere aici

2Iar astăzi vreau să vă vorbesc despre următoarele trei produse:

  • Cremă de Picioare (50ml)
  • Balsam de Călcâie (30ml)
  • Balsam de Buze (10ml)

Toate trei sunt ideale pentru a fi luate vara cu noi în vacanță, mai ales la mare, unde pielea are timp să respire dar are și nevoie de îngrjire datorită nisipului, vântului și a apei sărate care usucă.

Crema pentru îngrijirea Picioarelor

5
Vine în recipient din plastic cu sistem bun de închidere, la 50ml. Nu îmi fac griji că ar curge prin bagaj. Ideală pentru activarea circulației periferice și înlăturarea senzației de picioare obosite. Nu recomand dacă ai pielea foarte aspră și vrei să o folosești ca și tratament.

Ca și textură este ușoară, se întinde ușor și lasă o senzație plăcută la nivelul picioarelor. Mirosul inițial îmi aduce ușor a medicament, dar după 2-3 minute se schimbă și aduce cu propolis. De altfel asta și conține!

Ingredients: Water (aqua), Paraffin Oil, Stearic Acid, Glycerine, Cetearyl Alcohol, Propylene Glycol, Beeswax, Shea Butter, Thymus Vulgaris Extract, Propolis Extract, Mel, Triethanolamine, Ethylhexylglycerin, Sodium Benzoate, Camphor.

Lista de ingrediente este per ansamblu ok, cu scor bun în Cosmetic Database. Singurele care mi-a atras atenția au fost: 1) Propylene Glycol care a fost asociat cu dermatită de contact, alergie și urticarie dar într-un procent mic de doar 2%. În orice caz, testează. Te poți număra printre persoanele respective. 2) Triethanolamine care ajustează pH-ul, surfactant și agent de emulsifiere dar la fel, poate provoca alergii.

Thymus Vulgaris este de fapt cimbrul de câmp, cunoscut ca lămâioara și are frunze aromate.
Untul de Shea este bogat în vitamine și minerale. Te va proteja împotriva razelor ultraviolete și a radicalilor liberi.

Balsam de Călcâie

4Vine în recipient travel-size de 30ml, de asemenea din plastic și tare, rezistent la șocuri și cu închidere bună. Nu îmi fac griji că ar putea intra apă sau nisip, nici că mi-ar curge în bagaj. Miros ușor mentolat.

Ingredients: White, Vaseline, Beeswax, Paraffin Oil, Lanolin, Phenoxyethanol, Ethylhexyglycerin, Propolis Extract, Salicylic Acid, Camphor.
Tot aici este specificat că Balsamul de Călcâie nu produce iritații.

Ceara de albine este un emolient 100% natural care va hrăni pielea în profunzime, iar propolisul are rol antibacterian, esenţial pentru îngrijirea corectă a picioarelor.
Acidul salicilic este un ingredient eficient cu acţiune rapidă asupra pielii ce ajută la diminuarea cantității de sebum și reduce aspectul porilor dilatați și a erupțiilor.

Update 05-Nov-19 Crema de picioare și balsamul de călcâie încă le folosesc și acum, trei luni mai tărziu. Hidratarea constantă m-a ajutat să am picioare frumoase, pe care acum le mențin ușor, aplicând cantități mici din produsele Apidava. Evit să aplic cremă pe zona de călcâi, acolo aplic doar balsam specific, în cantitate mică. Evit sa aplic balsamul de călcâie în altă zonă, este tare uleios. Nu recomand să pui șosete imediat după aplicare, s-ar murdări. Rezultatele bune mă fac curioasă cum sunt și alte cosmetice Apidava. 🙂

Balsam de Buze

6Dacă buzele tale se simt de parcă sunt în Sahara, încearcă acest balsam cremos de buze. Vine în recipient din sticlă, la 10ml. Foarte elegant. Un inconvenient ar fi la fetele cu unghii medii spre lungi. Dacă vrei să îl aplici direct, mai greu.3Miroase, se simte și arată ca mierea! Cu siguranță un produs Apidava care trebuie încercat. Este pe bază de ceară de albine și miere. Conține acum și unt de shea. Oferă hidratare intensă buzelor uscate sau crăpate. Iar datorită untului de shea oferă și protecție UV!

Produsele Apidava conțin ingrediente active, naturale. Fără parabeni sau coloranți sintetici! Iar produsele nu au fost testate pe animale.

Produsele se bazează exclusiv pe principii active ale ingredientelor apicole pure!

Update 05-Nov-19 Zilele friguroase au început să alterneze cu cele călduroase așa că hidratarea buzelor a devenit o prioritate pentru mine. Mai ales că eu prefer rujuri cu finish mat, iar acestea usucă. Unghiile mele sunt medii ca lungime, dar destul de lungi în comparație cu recipientul așa că nu îmi este confortabil să îl aplic direct. Nici nu mi se pare ok. Așa că am găsit o palețică la un alt produs cosmetic și o folosesc pe aceea. Aplic în strat gros seara, ca o mască pentru buze. Colorează gălbui inițial, dar dispare repede. Tare bun, folosesc în fiecare seară.

Sigla APIDAVA

Ai auzit de cei de la Apidava?
Ce produse ai încercat sau te tentează de la ei?

 

48 de gânduri despre „Apidava – Cosmetice blânde pentru pielea ta

  1. Folosesc aceste produse de aproape un an și sunt tare mulțumită. Nu aștept să se termine pentru că nu mă pot lipsi de ele. Îmi ajută picioarele, le întrețin foarte bine, la fel și balsamul pentru buze.

    Apreciat de 1 persoană

  2. Am tot folosit diverse produse de la Apidava si favoritele mele de la ei sunt evident borcanele cu miere si nuca. Ca si cosmetice as zice balsamul de buze si produsele de demachiere

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.