Cum te relaxezi? – Hobby Craft Ideas – Top Hobby-uri cât stai în casă

Hobby. Crafting. Tu la ce te gândești când auzi aceste cuvinte? Pentru mine înseamnă oportuniteatea de a încerca ceva nou, dar destractiv, relaxant. Ceva care aduce o stare de bine.
De-a lungul anilor am strâns câteva pasiuni. Idei de crafting pe care m-am mulțumit doar să le încerc, altele pe care le-am continuat, iar altele care mă fascinează deși nu cred că voi putea să le practic vreodată, cu atât mai puțin la potențial maxim.

Articolul de azi prezintă diferite moduri de a te relaxa cu ajutorul mâinilor tale dibace, a perseverenței și a răbdării. De unele probabil că știi, de altele poate că nu.

Sper în orice caz să îți fie o lectură plăcută și să vină cu ceva informații interesante. 🙂

Din Hârtie

Origami

Ai nevoie de: hârtie și opțional foarfec.

Nu te poți gândi la arta din hărtie fără a te gândi la origami. Recomand oricui să învețe faimosul Paper Crane care nu este nici prea dificil, nici prea ușor. Un mod bun de a-ți face o idee, dacă vrei să continui sau nu cu acest hobby.

Ai nevoie doar de mâinile tale și de hârtie. Este ok și ce ai prin casă pentru început. Iar rezultatul este de efect, ușor de folosit în numeroase decorațiuni. Youtube este plin de tutoriale.

Paper Art sau Paper Flowers

Ai nevoie de: hârtie în diverse culori, lipici și de ustensile pentru tăiere. Aici mă refer la foarfece sau la cutter, bisturiu, etc.

Rezultatele sunt superbe! Ideal pentru un tablou, o felicitare sau pentru suflet.

Quilling

Ai nevoie de: hârtie și ustensile pentru quilling, lipici, șablon cu găuri de diferite mărimi, bolduri.

Este arta care implică utilizarea unor benzi de hârtie colorată de diferite mărimi și grosimi. Ele sunt rulate cu ajutorul șablonului în forme diverse şi lipite împreună pentru a crea petale, frunze, nori, etc. Foarte probabil să le fi văzut la târguri de mărțișoare sau felicitări pe site-uri de hand-made.

Decoupage

Ai nevoie de: Motive (ex. bucăți de șervețele), adeziv pentru decoupage, pensule, bureți, culori acrilice, primer și lac. Evident, mai trebuie un lucru pe care să îl decorezi. Fie ceva care ai deja de exemplu un ghiveci, fie o bază care se găsește la magazine de hobby.

Este arta de decorare a diferitelor obiecte care se face cu ajutorul unor imagini lipite, motive se mai numesc ele. Dar ele trebuie aranjate armonios cu acrilice, patină, etc.

Cu Ață

Avantaje pe care le văd eu la acest hobby: ca începător atunci când greșești deșiri și o iei de la capăt, nu ocupă mult spațiu, nu este scump, poate rezulta lucruri foarte frumoase, rezistente și practice. Spre deosebire de arta ce implică hârtie, unde dacă pliezi sau tai greșit trebuie să o iei de la capăt. Nu mai zic de apă. Arta cu hârtie trebuie îngrijită atent.

Knitting

Ai nevoie de: ață, andrele.

Ai învățat de la mama sau de la bunica sau singur și probabil știi deja, dar a tricota nu înseamnă doar manuși, șosete sau pulovere.

Crochet

Ai nevoide de: ață, croșet.

Și croșetatul poate fi tare divers. În funcție de ceea ce vrei să obții și de grosimea aței, poți face decorațiuni sau bijuterii.

Trebuie multă răbdare și grijă. De asemenea, multă lumină și un ochi bun. Detaliile sunt foarte fine, dar rezultatele spectaculoase.

Cu ajutorul croșetului poți face și decorațiuni splendide pentru Crăciun.

Embroidery

Ai nevoie de: ață în diverse culori, ace de diverse mărimi, material sau obiect pe care să coși, opțional gherghef.

Poate fi un mod tare frumos de a-ți îmbunătăți garderoba. Iar uneori este suficient doar un strop de culoare pentru a face o mare diferență.

Ribbon embroidery

Ai nevoie de: panglici în diverse culori, ace de diverse mărimi, material sau obiect pe care să coși, gherghef.

Broderia cu panglică are rezultate deosebite, cu efect 3D, în special la flori.

Punch Embroidery

Ai nevoie de: Ac special, ață, material.

Instrumentul va străpunge materialul pe o parte și lasă o buclă pe cealaltă. În mod tradițional, proiectele sunt lucrate din spate, astfel încât o parte să arate ca broderie, în timp ce partea cealaltă, buclată arată mai degrabă ca un covoraș.

Desigur, unii artiști preferă aspectul de pe spate, de broderie decăt cel cu bucle. Este o chestiune de gust.

Cu diamante

Diamond Painting

Ai nevoie de: kit goblen cu diamante.

Cunoscute ca și goblenuri cu diamante, parțial (ex. doar petalele unei flori din imagine sunt cu diamante) sau complet. Se vând la kit și vor conține tot ce ai nevoie. Coala cu model și lipici pe ea, tăviță, pixul pentru ceară, dreptunghi de ceară și săculețe cu pietricele (pătrate sau rotunde). La noi cele mai diverse și frumoase, dar la un preț accesibil le-am putut găsi pe 7cutii.com

Cum se face?
Se împinge vârful pixului în dreptungiul de ceară pentru a se încărca. Se pun pietricelele de culoarea dorită în tăviță și se scutură tăvița stânga-dreapta pentru a se ordona cu fața în sus, în spații. Se dezlipește modelul doar cât lucrezi și se aplică pietricelele corespunzătoare simbolului.

Cam astea sunt toate tipurile de hobby crafting pe care le știu momentan. Repet, scopul acestui articol a fost informativ, de a le prezenta în linii mari, de a cunoaște de existența lor și de variația în care se pot aplica, cât și de denumirea lor în engleză. Mi s-a întâmplat să văd un mod de crafting și să nu știu cum se cheamă, să nu știu ce caut. Sper să vă fie de folos. 🙂

De care dintre acestea nu știai?
Care ți-ar place să încerci?

31 de gânduri despre „Cum te relaxezi? – Hobby Craft Ideas – Top Hobby-uri cât stai în casă

  1. Buna ziua! Nu le-am sters, doar ca sunteti noua pe pagina mea si automat wordpress ma intreaba daca este ok sa publice direct comentarii de la dumneavoastra sau daca este spam. O zi frumoasa si happy crafting! 🙂

    Apreciază

  2. De diamond painting nu știam, origami am mai făcut la școală cu elevii, quiling am încercat prima dată anul acesta, am făcut niște mărțișoare destul de drăguțe, iar acum vreo 5-6 ani am învățat singură după tutoriale arta croșetatului. Foarte interesant articolul!

    Apreciat de 1 persoană

  3. Foarte interesante si relaxante astfel de „preocupari”!
    Imi place sa crosetez din cand in cand, este extraordinar de relaxant pentru mine, numai ca, din ce in ce mai rar reusesc sa-mi rup din timpul meu.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.