Jigsaw Puzzle as a Hobby – Lumea Ravensburger

Profitând de reducerile de la AraToys am descoperit iar lumea puzzle-urilor. Este o lume cu care am făcut cunoștință acum mult timp și de care m-am bucurat de fiecare dată când m-am cufundat iar și iar în ea.

1Astăzi vreau să vă vorbesc despre cele 3 noi puzzle-uri pe care le-am primit și despre Lumea Ravensburger.

From 300 pieces to the world’s-largest 40,320 piece puzzle – and everything in between – Ravensburger has something for everyone!

Și da, așa este, Ravensburger se mândrește cu unul dintre cele mai mari puzzle-uri create vreodată! Se numește Memorable Disney Moments și este creat în 2017.

Produsul final măsoară 6.7 metri lungime și 1.8 metri înălțime! Este alcătuit din 40.320 de piese, cântărind 20kg. Alcătuiește un tablou cu 10 momente speciale a filmelor Disney, 10 pungi a câte 4.032 de piese, o pungă pentru fiecare scenă. Recomandarea celor de la Ravensburger: lucrează-l pe secțiuni (scene)!

În filmulețul de mai sus poți vedea cum a fost făcut. De la desen la procesul de printare și fragmentare, proces similar pentru crearea oricărui puzzle dealtfel.

2

Fun Facts about Puzzles

Te-ai întrebat vreodată cum au apărut puzzle-urile?⁠ Cu puțin ajutor de la wikipedia am aflat câteva lucruri tare interesante pe care vreau, pe scurt, să vi le zic și vouă.⁠

💙 Se consideră că primul puzzle a fost creat în jurul anului 1760, de către cartograful John Spilsbury, din Londra.⁠ Inițial erau cunoscute ca „disecții”, abia în jurul anului 1880 erau cunoscute ca „puzzle”.⁠
💙 Primele „disecții” erau de fapt hărți pictate pe lemn și tăiate de-a lungul granițelor, creând un puzzle util în predarea geografiei.⁠
💙 Puzzle-urile din carton au apărut la sfârșitul anilor 1800, dar nu erau prea populare, fiind considerate a fi de calitate scăzută.⁠
💙 Vânzările de puzzle-uri din carton a crescut după cel de-al Doilea Război Mondial, deoarece procedeele moderne de fabricație le-au făcut pe cele din carton mai atractive.⁠

💙 Există o pagină dedicată celor pasionați de puzzle din întreaga lume, unde poți participa la provocări, singur sau în echipă. Vezi aici. Iar conform statisticilor lor, cei mai mulți pasionați sunt din Turcia, Rusia, Polonia și Spania. Vezi aici cum ne clasăm și noi cu România!
💙 Există un grup pe facebook numit Puzzle RoMANIA pentru cei pasionați, unde poți fi la curent cu cele mai tari noutăți din domeniu, tips & tricks și unde îți poți expune lucrările finisate.
💙 Dacă vrei să faci un puzzle diferit de cel tradițional, încearcă Wasgij. Pe scurt, imaginea de pe cutie nu este imaginea pe care o vei asambla din piesele de puzzle, ci doar îți va oferi indicii despre ce este vorba. Este absolut necesar să îți folosești imaginația. Te va ține pe gânduri până la ultima piesă!

4

Fun Facts about Ravensburger

💙 Primul puzzle Ravensburger a apărut în 1891. Era denumit „Geographical Puzzle“ și așa cum am menționat mai devreme, era de fapt o hartă pictată pe lemn. A apărut din dorința unui produs educațional care să îi ajute pe cei mici să învețe geografie.
💙 În 1961 apar noi categorii de puzzle-uri Ravensburger. Cei de la Ravensburger au mers în SUA în interes de afaceri, unde au descoperit în magazine puzzle-uri de 500 și 1000 de piese. Au adus aceste cunoștințe cu ei în Germania.
💙 În 1964 apare primul puzzle pe carton. Informațiile aduse din SUA i-a ajutat și în acest sens. Dar numai ideea în sine nu era suficientă. A urmat un proces lung de cercetare. S-au căutat răspunsuri la întrebări precum: Care este cel mai potrivit carton pentru tipărit? Cum să fragmentezi imaginea în piese? Cum se poate automatiza umplerea pungilor?
💙 În 1977 apre puzzle-ul de 5000 de piese.
💙 În 2010 apare puzzle-ul de 32.256 de piese.
💙 În 2017 apare puzzle-ul de 40.320 de piese.

💙 Așa cum se poate vedea și pe pagina WPD Statistics, Ravensburger ocupă locul 1 ca fiind cel mai popular brand din lume! Poți vedea top-ul aici.

My 3 Puzzles

În continuare să vă arăt la ce puzzle-uri lucrez eu momentan.

8
Puzzle Sudul Frantei, 500 Piese

6
Puzzle Hallstatt Austria, 500 Piese

7
Puzzle Moara, 500 Piese

Ultimele două sunt cu piese mai mari de cca. 3-4 cm și sunt 20 de rânduri, fiecare a 25 de piese. Ajunge cam la 61×46 cm lucrat. Întrebarea care mi-o pun și eu și poate v-ați pus-o și voi: Chiar au puzzle-urile fix 500 de piese? Ei bine, da. Le-am numărat și așa este. Dar am înțeles că nu este mereu cazul, numărul fiind de aproximativ 500 de piese.

5

Primul este gata, iar într-un alt articol vreau să vă povestesc mai pe larg despre proces. Acum, vreau să menționez pe scurt experiența mea.

Ravensburger are modele frumoase, asta se știe! Dar și piesele sunt de calitate, rezistente și cu reflexii minime. De asemenea, piesele de la un puzzle Ravensburger nu se repetă ca formă, n-ai cum să le încurci locul! De ce zic asta, pentru că am întâlnit la alte braduri piese care se potriveau în cel puțin 2 locuri. Asta este foarte important, mai ales la un model mai complex.

Ce zici, ți-am trezit pofta de un puzzle?

54 de gânduri despre „Jigsaw Puzzle as a Hobby – Lumea Ravensburger

  1. Reading your article reminded me of my childhood, because when we were young, me and my siblings, we really enjoyed fixing our 1500 pieces of jigsaw puzzle. My mom would give us delicious snacks once we finished it.

    Apreciază

    1. Hello Angela! Thank you for your lovely comment! 🙂
      A 500 puzzle seems like a lot, but once you make the frame and work on the big, detailed parts, all that is rest is sky, grass, etc. That is a bit tricky, but with perseverance it’s ok. The 40.320 one would be wow if you’d mix all the bags up, but as they are shipped, it’s like going 8 smaller ones of 4000+ peaces.

      Apreciază

  2. Superbe modelele tale de puzzle. Sunt asa frumoase!! Imi place acest hobby. E relaxanta si buna pentru creier toata procedura de creare a unui puzzle. 😍😍 Sunt curioasa ce modele mai aduc pe site. Am pe wishlist ceva fain de la Ravensburger.

    Apreciat de 1 persoană

  3. I absolutely love putting puzzles together. I’ve been obsessed with them since I was about 3 years old. They’re relaxing to do and I love the end result of seeing it put together.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.