IQ Diet Iași – Ce trebuie să știi despre vizita la nutriționist

Lupta cu kilogramele. Pentru unii mai grea decât pentru alții dar cu siguranță te-ai confruntat cu ea măcar o dată. Dacă nu, ești norocos.

Fie că este vorba de pus kilograme, sau de a scăpa de kilogramele în plus, opțiunea cea mai bună și sănătoasă este de a combina activitatea fizică cu obiceiuri alimentare sănătoase.

6Dacă în ciuda efortului depus și a dietelor susținute, tot nu ai reușit, o opțiune ar fi vizita la nutriționist.

În continuare vreau să vă povestesc despre vizita mea la IQ Diet de pe strada Costache Negruzzi nr. 3 din Iași, unde am cunoscut-o pe Corina Mintici, nutriționist dietetician.1

Misiunea mea ca dietetician este să creez obiceiuri sănătoase, nu restricții.

Corina este absolventă a facultății de medicină și farmacie, specializarea nutriție și dietetică. Pe parcursul facultății a învățat despre nutriție clinică, nutriția omului sănătos, biochimie, chimia alimentului, biofizică, microbiologie, anatomie și fiziologie, printre altele.

Notă! A nu se face confuzie cu tehnicianul nutriționist, care are maxim un curs de 3 luni, care nu are studii de specialitate. Atunci când vrei să te informezi, caută pe cineva cu titlul de nutriționist dietetician, nu doar nutriționist.

De ce IQ Diet?

  • Se studiază cu integritate profesională dieta fiecărui pacient în parte, în funcție de preferințele alimentare, programul de lucru, activitatea fizică și patologiile (unde este cazul) acestuia.
  • Se oferă o gamă largă de servicii, toate optimizate și eficientizate inteligent pentru a obține o stare optimă de sănătate, potrivită nivelului de activitate zilnică a fiecăruia.
  • Există o adaptabilitate specială acordată programelor, pe baza categoriilor de vârstă și nu numai (seniori, copii, gravide, sportivi).
  • Consilierea inteligentă este oferită pe tot parcursul programelor de slăbire, care poate fi continuată și ulterior pentru menținerea normoponderalității.
  • Posibilitatea de a avea consultanță online (skype, whatsapp, sms).

4

Consultația inițială

Lucruri de luat în calcul înainte de a te prezenta.

  1. Jurnalul Alimentar – cu aproximativ trei zile înainte de a te prezenta la consultație trebuie să îți notezi tot ce mănânci. Mesele principale, gustări, suc, dulciuri, etc. ca nutriționistul să își poată da seama unde se greșește. De preferat gramaje, dacă nu, specificația generală este ok (ex. trei covrigei, o cană de cafea cu o linguriță de zahăr, trei felii de pizza). Dacă totuși nu ai timp să-l pregătești, fac ei jurnalul după ce le povestești ce ai mâncat în ziua consultației și în ziua precedentă.
  2. Analizele medicale recente – trebuie să te prezinți cu ele

În ziua consultației vei completa și un chestionar despre..tot! Somn, sport, echilibru psiho-emoțional, obiceiuri alimentare ( mănânci micul dejun sau nu).

După care urmează măsurători antropometrice, înălțimea și cântarul cu analiza corporală.

Planul alimentar

Planul, nu dieta, se va trimite pe mail la 1-2 zile după analiza chestionarului, datelor înregistrate, a analizelor medicale și a jurnalului alimentar. Acesta va fi pe două săptămâni, perioadă după care va avea loc prima monitorizare. Atunci vei primi și un nou plan alimentar pentru următoarele două săptămâni. Se va lua în calcul ce nu ți-a plăcut, ce nu ai reușit să mănânci și alte dificultăți de care te-ai lovit. Dacă dorești, poți primi și recomandări de la restaurant sau food courte din mall.

IQ Diet are și colaborare cu cei de la Aromazen, o firmă de catering care îți trimite în fiecare dimineață pachețelul cu mâncare (mic dejun, prânz, cină, gustare) pe baza planului primit. Este o opțiune mai scumpă, dar beneficiezi de o reducere de 20% la Aromazen dacă vii din partea celor de la IQ Diet.

7

Ce Opțiuni Ai

Indiferent că poți veni la cabinet sau preferi consultanță online prin skype, whatsapp sau sms, poți vedea aici lista completă de servicii și tarife.

No photo description available.

Există și planul aminetar pe 42 de zile, despre care poți citi aici. Include un plan alimentar pentru 42 zile ce cuprinde meniuri tradiționale românești, gândite în așa fel încât să nu îți suprasolicite talentul gastronomic. În plus, există și câteva capitole despre schimbarea stilului de viață. Astfel, vei învăța să faci alegeri alimentare sănătoase, cumpărături chibzuite, vei învăța despre eticheta alimentelor, activitatea fizică, somn și echilibru psiho-emoțional.

Poți opta și separat pentru cursuri de educație nutrițională, la cabinet sau online. Înveți ce să mănânci, ce cumpărături să faci, cum să citești o etichetă, și alte informații, pentru care vei primi și materiale.

3

Program și Locație

Luni – Vineri: 9:00 – 21:00
Sâmbătă: 9:00 – 14:00

Strada Costache Negruzzi nr.3 bloc B2 sc. B, Parter vis-a-vis de teresa Mama Mia.

Ai fost la un nutriționist până acum?
Cum ți se pare lupta cu kg?

 

 

32 de gânduri despre „IQ Diet Iași – Ce trebuie să știi despre vizita la nutriționist

  1. Merg de un an la sală, însă de luna viitoare aș vrea să mă apuc și de antrenamente individuale. Pe lângă acestea, vreau să fac mai multe și pe partea de nutriție.

    Sunt vegetariană și dacă vreau să dau jos burtica și să pun ceva masă musculară am nevoie de ajutor din toate părțile.

    Foarte util articolul tău, am înțeles că am nevoie de un nutriționist dietetician, nu de un tehnician nutriționist.

    Apreciat de 1 persoană

    1. Buna Magda! Ma bucur ca ti-a fost de folos articolul meu. Da, asa este, nutritionistul dietetician face facultatea de medicina nu doar un curs. Iti urez mult succes cu planul alimentar!
      ps. Cei de la IQ Diet se ocupa si de alimentatie in functie de stilul de viata ( vegan, vegetarian, intoleranze la lactoza, gluten, etc.)

      Apreciază

      1. Da, este interesant. Afli si despre eticheta, despre cum poti imbunatati alimentatia, despre cum sa mai pui masa musculara, daca ai grasime viscerala, etc. etc. E util din mai multe puncte de vedere. 🙂

        Apreciază

  2. Nu am fost la nutrițional dar am beneficiat de un program personalizat făcut de nutriționiști.
    Este foarte important ca relația să fie una de colaborare, să înțelegi tot ce trebuie făcut pentru sănătatea ta și nu urmat un plan pur și simplu.
    Chiar dacă nu ajung la Iași la nutriționist, mă bucur că am aflat despre un asemenea om.
    Felicitări!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.