Cu ce curățăm eficient pardoseli? Soluții profesionale Asevi versus homemade

Unii oameni (încă) preferă să își prepare singuri soluțiile pentru curățatul parchetului și gresiei cu ingrediente pe care le au prin casă. Dar oare sunt acestea la fel de eficiente precum cele profesionale?

Experiența ne arată că în multe cazuri această idee nu e tocmai bună. Soluțiile care conțin oțet, spirt sau bicarbonat de sodiu pot afecta grav suprafețele, chiar dacă încă se mai merge pe premisa “da’ așa făcea și bunica”.

Dacă bunicile noastre ar fi avut posibilitățile de azi, ar fi renunțat cu drag la fiertul rufelor în leșie, clătirea lor la râu etc. Cu siguranță ar fi apelat la mașina de spălat, detergent și balsam, aspirator, mop sau detergent pentru pardoseli.

Dezavantajele soluțiilor homemade

 

  1. Ineficiente în igienizarea corespunzătoare
  2. Distrugerea stratului protector de lac
  3. Proprietăți inflamabile
  4. Timp crescut de acționare
  5. Miros puternic și neplăcut

Ineficiența produselor homemade

Numai formulele speciale ale soluțiilor profesionale, cum sunt cele de la Asevi asigură igiena necesară suprafețelor din casa ta. Componentele lor sunt special alese pentru ca bacteriile să fie eliminate eficient iar parfumul acestora să curețe aerul de microbi. Pe de altă parte, soluțiile făcute din ingredientele din casă, deși pot curăţa unele pete, nu au și această proprietate de igienizare. Pentru o pardoseală curățată și igienizată, încearcă Asevi CIAN cu pH neutru.

Afectarea stratului protector de lac

În vreme ce soluțiile profesionale au în componență ingrediente care protejează textura și compoziția suprafețelor, soluțiile preparate în casă le deteriorează în timp. De exemplu, oțetul este acid și poate ataca lemnul atunci când este folosit în mod regulat. Deci mai bine folosește produse create special pentru suprafețele delicate, cum ar fi detergentul pentru pardoseli Asevi Mio. Mmmm, are şi un parfum care ţine mult!

Inflamabil

Atenție! Unele persoane aleg să pună în soluțiile de curățare homemade spirt. Dar trebuie mare grijă cu astfel de amestecuri, deoarece este inflamabil. Doamne ferește să scape cineva pe jos o lumânare aprinsă sau puțintel scrum de țigară…

Ține mult până ce are efect

Acele soluții homemade au nevoie de un timp mai mare pentru a dizolva petele. Așa că, dacă la soluțiile profesionale timpul de acționare este sub 10 minute, la cele pe care le pregătești în casă poate fi și mai mare de 30 de minute. Mă rog, dacă ai timp de pierdut, nu se ‚pune. 😉

Miros puternic, neplăcut

Soluțiile pe bază de oțet sau spirt au un miros foarte puternic. Și deloc plăcut, este?! Așa că va trebui să aerisești o perioadă lungă de timp după curățare. Iar dacă e frig afară, iată cum arunci efectiv cu banii pe geam.

2

La cealaltă extremă, soluțiile profesionale evoluează tot mai mult. Acum ai posibilitatea de a găsi o mulțime de arome care lasă un miros plăcut în camera proaspăt curățată. Dacă preferi mirosul citric, atunci alege Asevi portocală și nu vei regreta.

În concluzie

1

Este bine să facem curățenie, ne mai relaxăm, ascultăm muzică, dansăm etc. dar mai bine să renunțăm la prepararea soluțiilor de curățat acasă. Este mai eficient și bine pe termen lung. Plus că se pot face lucruri mult mai interesante în acel timp!

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.