2 Cărți Faine de la Libris – Soluția Zonelor Albastre de Dan Buettner și Păsări Fantastice Carte de Colorat pentru Adulți

Profitând de ofertele de la Libris , am descoperit două cărți faine despre care vreau să vă povestesc azi. Dacă și ție îți plac cărțile despre nutriție și stil de viață sau cărțile de colorat pentru adulți atunci acest articol sigur este pentru tine!

doua carti de la libris despre stil de viata si relaxare

De la ce editură sunt?

Soluția Zonelor Albastre este de la ACT și Politon, din 2019.

Păsări Fantastice este de la Aramis, din 2016 pentru prezenta ediție.

Soluția Zonelor Albastre de Dan Buettner

Libris -4 retete carte gatit sanatateNu sunt o persoană care să mă cufund doar în beletristică sau ficțiune. Prefer pentru marea majoritate a timpului să citesc cărți din domeniul hobby și culinar sau dezvoltare personală.

Motiv pentru care mi-a atras atenția aceasă carte.

Cum să mâncăm și să trăim asemeni celor mai sănătoși oameni de pe planetă!

Dan Buettner este autor de Bestselleruri New York Times și fondatorul organizației Blue Zones, care îi ajută pe americani să trăiască mai mult și mai sănătos. Munca lui s-a concretizat în 2005 într-un documentar pentru National Geographic intitulat The Secrets of Living Longer. 

Ai în continuare un link la TEDed Talk dacă vrei să afli mai multe.

Prin intermediul Soluției Zonelor Albastre au fost combinate în mod elegant investigația sa aprofundată și știința cu sfaturi practice și rețete, ceea ce face această carte să fie deosebită. Este potrivită atât în birou, în bibliotecă cât și în bucătărie! 🙂Libris--8 cuprins solutia zonelor albastre dan buettner

În prima parte vei citi despre alimentația mediteraneeană din Icaria (Grecia), despre cea din Okinawa (Japonia), Sardinia (Italia), Loma Linda (California) și despre cea mai bună alinetație pentru longevitate din istorie Peninsula Nicoya (Costa Rica).

Toate poveștile astea despre zonele albastre sunt în regulă, dar eu nu trăiesc pe o insulă din Mediterană, iar tu încă nu ai ajuns în orașul meu. Sau ai putea să spui: Eu trăiesc într-un oraș în care abundă restaurantele fast-food, sunt ocupat cu familia și munca și încerc să mă încadrez într-un buget. Legumele de la aprozar nu sut foarte proaspete de cele mai multe ori, dar tot au un preț piperat [..] Cum aș putea să mănânc și să trăiesc precum oamenii din zonele albastre?

Citatul de mai sus se pliază pe mulți dintre noi, așa este? 😊

Această carte te va ajuta să ai vitalitate. Vei călători alături de Dan Buettner, vei lua masa cu oameni remarcabili din toate cele 5 zone albastre și vei afla ce a descoperit despre alimentele pe care ei le mănâncă și după modul în care își trăiesc viața.

În partea a II-a vei citi despre transformarea recentă a unor orașe în zone albastre și vei afla cum își găsește fiecare comunitate propria cale spre sănătate și longevitate.

În partea a III-a și a IV-a vei descoperi cum să mănânci ca să ajungi la 100 de ani. Mese și gustări, un plan pentru a păstra sănătatea cu ușurință și rețete ușoare și delicioase.piure de cartofi dulci cu cocosSunt foarte multe combinații la care nu te-ai fi gândit și care dau o aromă unică! Deși sunt 77 de rețete, vei avea inspirație și vei perfecționa multe alte rețete pe care le știai deja.Libris--10 naut prajit condimentatact si polirom carte libris

Schimbarea este posibilă, indiferent unde locuiești sau cum mănânci tu și familia ta în prezent.

Poate această carte te va inspira să te implici în transformarea propriei comunități. 😊😊

O poți cumpăra de la Libris de aici

Păsări Fantastice – Carte de colorat pentru Adulți

carte de colorat pentru adulti cu pasari fantastice de la libris

STOP!!!

Ai tendința să treci mai departe? Marea majoritate a prietenilor mei zic că nu este pentru ei o astfel de carte. Nu ai rabdare, nu consideri util sau nu îți place zici.. dar dacă îți zic că..

  • Poți să scapi de stres
  • Poți să dormi mai bine
  • Poți să adormi mai ușor
  • Poți să scapi de durerea de cap/măsea/din perioada delicată a lunii (în cazul fetelor)
  • Poți să îți construiești răbdarea
  • Poți să îți construiești atenția
  • Înveți să îți asortezi hainele mai bine (devii mai atrăgător sau atrăgătoare)
  • Dezvolți simțul estetic

Parcă altfel sună, nu? 😊😊 Și toate astea doar fiindcă ai colorat o pagină într-o carte pentru adulți ?! Ei nici chiar, se construiește în timp. Fiecare evoluăm în ritmul nostru așa că nu știu dacă te va ajuta după câteva pagini sau după câteva cărți ÎNSĂ cu siguranță vei observa schimbarea dacă perseverezi.

Și nu ai nevoie de multe culori pentru a obține rezultate frumoase. Câteva carioci sunt suficiente. Pentru început oricum. Dacă în timp descoperi că vrei mai mult, poți invest într-un set mai mare de culori.

Cum să ai rezultate deosebite cu doar câteva culori?

Libris--12 pasare de colorat carte adultiTotul stă în răbdare, timp și straturi (layering cum se zice în engleză). Cu o singură cariocă (sau creion) poți obține încă alte 3 chiar 4 nuanțe dacă ai răbdare să se usuce și revii cu încă un strat peste. În cazul creioanelor, nu trebuie să aștepți să se usuce, doar apeși ușor la început, apoi mai tare și mai tare pentru a obține culori diferite și gradient mai fin.Libris--7 carte de coloratPaginile din această cărticică sunt tare groase, rezistă la astfel de colorat în straturi.Libris--13 pene pana de colorat albastru portocaliu cariociCu un design tare drăguț, detalii delicate dar nu duse la extremă, pagini calitative și preț super mic, este ideală pentru a-ți alunga stresul sau durerea și a-ți recăpăta calmul interior. O poți cumpăra de aici.

Ți-au plăcut recomandările mele? Ce cărți Libris ai cumpărat recent?

16 gânduri despre „2 Cărți Faine de la Libris – Soluția Zonelor Albastre de Dan Buettner și Păsări Fantastice Carte de Colorat pentru Adulți

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.