Gustări sănătoase de la Sano Vita

Să începem săptămâna cu bine, nu? Sănătos și gustos de luni!
Ei bine dar dacă nu e luni? Aștepță până lunea viitoare, ca să începi? Diete miraculoase nu există, însă câteva obiceiuri sănătoase ne vor ajuta așa că începe ACUM! 🙂

Dragă Cititorule,

În România sunt înregistrați aproape 500,000 bolnavi de cancer la ora actuală, 150 dintre aceștia murind zilnic, conform Institutului Național de Sănătate Publică. Factorii de risc sunt multipli, de la genetică, la vârstă și până la elemente precum dieta și sedentarism.

Este clar că nu deținem controlul integral asupra vieții noastre, dar sunt și aspecte care depind de noi și asupra cărora putem aduce modificări benefice. 😊😊 Unul dintre acestea este adoptarea unei diete alimentare corespunzătoare. 🍃😊

Consumă fructe și legume proaspete, alimente bogate în fibrepește și fructe de mare, migdale și curmale🍏🍓🍎🍒🍑🍇

fructe si legume de sezon castraveti strugure verdeata rosii salata

1. Fructe și legume proaspete

Acestea trebuie să fie nelipsite din alimentația zilnică. Preferabil optează pentru cele proaspete și de sezon, pentru a fi siguri că au cât mai multe vitamine și nutrienți. În topul tău să fie cele cu proprietăți antioxidante, precum citricele, fructele de pădure, vinetele, broccoli sau legumele cu frunze de culoare verde.

O cercetare amplă publicată în Jurnalul Internațional de Epidemiologie în 2017 include 95 de studii realizate pe 2 milioane de oameni arată o asociere clară între consumul de fructe și legume și scăderea riscului de boli cardiovasculare și cancer.

paine paste orez taitei integral faina

2. Tu cum stai cu fibrele?

Introdu în dietă cât mai multe fibre! Alege varianta integrală în cazul făinii, orezului sau pastelor. De asemenea, leguminoasele precum lintea sau năutul reprezintă o sursă importantă de fibre. Acestea ajută sistemul digestiv și conduc la eliminarea toxinelor din organism.

Un studiu publicat de Școala de Sănătate Publică de la Harvard făcut în 2016 arată că femeile care au consumat alimente bogate în fibre în adolescență și în tinerețe au prezentat un risc mai scăzut de cancer la sân decât cele care nu le-au inclus în alimentațe la momentul potrivit.

somon hering crap peste creveti ton calamar caracatita de mare

3. Pește și fructe de mare

Peștele și fructele de mare sunt recomandate în orice dietă sănătoasă, fie că vrei să slăbești, să îți îmbunătățești sistemul imunitar sau să te aperi de anumite boli. Cercetătorii au arătat că un consum regulat de acizi grași Omega-3 este corelat cu un risc mai scăzut de cancer și un risc cu 26% mai scăzut de a dezvolta cancer la sân.

4. Migdale

Una dintre cele mai sănătoase gustări la care putem apela când vrem să ronțăim ceva sau când suntem pe fugă – migdalele – are numeroase proprietăți în protejarea organismului. Nutrienții ajută la combaterea stării de oboseală cronică, îmbunătățesc digestia, previn bolile cardio-vasculare și reduc riscul de cancer – diminuat de două până la trei ori.

sano vita gustari sanatoase curmale si migdale sanatate

5. Curmale

Alte fructe care au căpătat popularitate rapidă și la noi sunt curmalele. Proaspete sau uscate, acestea erau foarte importante pentru vechii egipteni, latini și greci. Datorită nutrienților, curmalele dau energie, combat anemia, reduc riscul de atac cerebral, dar și de cancer.

Jurnalul International al Medicinii Clinice si Experimentale dovedește că antioxidanții prezenți în curmale pot ajuta la prevenirea cancerului datorită nivelului ridicat de polifenoli, un tip de antioxidant despre care se crede că ajută la scăderea incidenţei cancerului şi a mortalității provocate de această boală. Este important ca atunci când cumperi curmale să te asiguri că sunt făra sulfați sau sulfiți.

Pe lângă introducerea în dietă a acestor alimente, specialiștii recomandă și reducerea consumului de alcool și a zaharurilor, precum și mișcarea de cel puțin 3 ori pe săptămână.

Așadar – eforturi mici pentru scopuri mari! 🙂

36 de gânduri despre „Gustări sănătoase de la Sano Vita

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.