Eticheta la Control! Review Detergent Perwoll Renew and Blossom

Cine nu are în garderoba sa câteva articole favorite? Bluze, tricouri, pantaloni, fuste sau ținute confortabilă dar care.. s-au decolorat?! Chiar dacă s-au păstrat bine în rest, culoarea hainelor pe care le purtăm influenează mult aspectul general pe care îl avem.

În articolul de azi povestim despre campania de testare la care am participat și despre păstrarea culorilor cât mai vii pe o perioadă cât mai lungă.

Detergent Perwoll Renew and Blossom

Alături de BuzzStore cărora le mulțumesc petru campaniile mereu interesante și frumoase, am reușit să testez detergent de la Perwoll – Renew & Blossom. Este un detergent sub formă de gel, care nu lasă depuneri pe îmbrăcăminte, le parfumează discret (foarte intens doar la nivel de recipient) cu un parfum floral și elegant și care înlătură petele rezistente, deși pentru cele foarte rezistente consider că este puțin cam delicat – mai potrivit este Perwoll Sport Active Care. 

Dacă ai curiozitatea de a ști ce alte opțuni ai, ele sunt următoarele:

  • Perwoll Color
  • Perwoll Black
  • Perwoll White

Toate trei redau strălucirea culorilor, repară micro-fisurile fibrelor tetile și înlătură murdăria de zi cu zi.perwoll detergent 15 spalari

  • Perwoll Renew & Blossom 

Care este ideal pentru toate tipurile de haine, îngrijește țesăturile și are un parfum floral.

  • Perwoll Care & Refresh

Care este special conceput ca să elimine mirosurile neplăcute ale hainelor, pentru haine sintetice și le ajută să își păstreze forma!

  • Perwoll Wool & Delicates

Ideal pentru lână și mătase, dar și pentru orice tip de material fin. Previne scămoșarea și netezește fibrele.
*Atenție! Atunci când spălați rufe delicate, nu umpleți cuva mașinii de spălat mai mult de 1/2 din capacitatea ei.

Ce conine Pachetul de Testare BuzzStore?

campanie buzzstore detergent perwoll renew and blossom

  •  1 sticla de detergent lichid Perwoll de 900ml (care ajunge pentru 15 spălări)
  • 10 mostre și pliante pentru prieteni
  • o surpriză (care s-a dovedit a fi această sacoșă textilă #renewandblossom dedicată campaniei #RethinkFashion )

Perwoll-Renew-and-Blossom-punguta.jpg

Ce este conceptul RethinkFashion?

Detergentul universal poate deteriora hainele, datorită formulei puternice care poate distruge țesăturile și în consecință, hăinuțele tale își pierd din intensitatea culorilor.

#RethinkFashion este o colectie de povești despre slow fashion, oamenii din spatele mișcării și hainele care fac parte din aceasta. Ne încurajează să folosim detergentul potrivit, pentru ca hainele să arate ca noi chiar și după multe spălări.

Este și despre tine, despre cum poți contribui pentru un viitor mai bun pentru noi toți, cum te poti bucura de piesele tale de vestimentare favorite și nu oricum, ci cât mai mult timp.

Eticheta la control!

Ingrediente Perwoll Renew & Blossom:

  • surfactanți anionici
  • surfactanți neionici
  • săpun
  • enzime
  • parfumuri ( citonellol, coumarin, limonene, linalool)
  • agenți de conservare ( Benzisothiazolinone și Methylisothiazolinone )

Surfactanți Anionici și Neionici

Sunt de obicei substanțe chimice care se conțin în orice detergent, chiar și într-un săpun simplu. Au eficiență și solubilitate bună și foarte important, sunt 100% biodegradabili!

Enzime

Cele mai noi și cele mai puternice produse de curățare au în compoziia lor fie oxigen activ (care albește și împrospăează) , fie enzime. Cel din urmă elimină transpirația și sunt bune la a îndepărta petele de grăsime, cremele dulci, sucuri, lapte, prin grăbirea procsului de curățare a petelor.

Un astfel de detergent este mai eficient decât unul obișnuit!

Parfumurile

Citronellol se găsește în uleiul volatil a unor plante cum sunt de exemplu mușcatele. Oferă un parfum fresh, de citrice.

Coumarin sau cunoscut drept cumarină, este o substanță toxică de natură vegetală care se formează în fânul proaspăt, dar și în plantele Vinarită, Sulfină Galbenă, Vișinul Turcesc sau Tonka. Prin experimente s-a constatat toxicitatea ei, dar este admis ca aromatizant într-o concentrație maximă de 2mg/kg.[1]

Limonene este o hidrocarbură cu miros puternic de portocală. Numele său provine de la numele lămâii, din moment ce coaja fructului, ca la toate celelalte citrice, conține cantități mari din această substanță și îi conferă mirosul specific.

Linalool se găsește în uleiul volatil al unor plante cum sunt Camforul și Coriandrul.

Agenții de Conservare

Benzisothiazolinone are un scor de risc de 3-6 în funcție de utilizare, pe o scară de 1-10 unde 1 este cel mai sigur iar 10 toxic. SCCS (Scientific Committee on Consumer Safety) consideră că este ok să fie folosit ca agent de conservare, dacă are o concentrație mai mică de 0.01% pe baza studiilor făcute. [2]

Methylisothiazolinone are un scor de risc de 4-7 în funcție de utilizare. SCCS (Scientific Committee on Consumer Safety) consideră că este ok să fie folosit în concentrație mai mică de 0.0015% pentru cosmeticele care se clătesc. 

Pentru cosmeticele tip leave-in, nu s-a demostrat o concentrație sigură și nici nu este recomandat a fi folosit ca agent de conservare dacă produsul deja conține Methylisothiazolinone.

eticheta spate perwoll 900 ml detergent rufe curatePe etichetă sunt trecute recomandările de utilizare, în funcție de cât de murdare sunt hainele, dar și în funcție de cât de dură este apa. Dar nu uita, respectă și indicațiile trecute pe etichetele hainelor, atunci când alegeți programul de spălare. Un detergent bun trebuie completat cu un program bun!

Pentru o duritate medie sau ridicată a apei, în caz de haine ușor murdare folosiți 60ml de Perwoll. În caz de murdărie medie 90ml și pentru haine foarte murdare 120ml.

Pentru o duritate foarte ridicată a apei, cantitățile sunt 75ml pentru haine ușor murdare, 105ml pentru mediu și 135ml pentru haie foarte murdare.

Recipientul se agită înainte de utilizare. Verifică întotdeauna data producției înainte de a utiliza. Să nu fi trecut mai mult de 3 ani de la data producției!

Perwoll-Renew-and-Blossom-15-spalari-culoareCapacul detergentului poate fi ușor utilizat pentru dozare: în el încap 110ml.

Detergentul poate fi introdus în compartimentul special dedicat lui la mașina de spălat sau direct în cuva mașinii. Prefer această formă de prezentare tip gel pentru introducerea direct în mașină, deoarece capsulele se mai blochează între ușă și garnitura mașinii.Perwoll-Renew-and-Blossom-2Detergentul se găsește la recipient de 900ml, 1.8L sau 2.7L. Recipientul cel mare are și cel mai bun raport spălări – preț, fiind 41,89 lei. Ajunge la 0,93 lei per spălare! În rest nu am găsit mai ieftin, media fiind de 0,99 lei per spălare. Deci cumpără de aici dacă te-ai hotărât să îl încerci și tu. Linkul este de afiliere așa că aș aprecia dacă îl folosești, mulțumesc!

În concluzie, per ansamblu am avut o experiență frumoasă cu această campanie și cu Perwoll Renew and Blossom de la Henkel. Detergentul lichid este în general preferatul meu, iar acesta de la Perwoll nu face excepție. Compoziția sa este una bună (vezi mai sus secțiunea de etichetă la control) , se clătește bine, curăță bine, lăsând și un parfum discret floral de durată. Voi continua să îl folosesc următoarele luni și revin cu un update despre întreținerea culorilor pe termen lung.

*Dragii mei am revenit cu un update, astăzi, 6 Martie 2021. Rezulatele sunt bune, culorile la marea majoritate a hainelor s-au păstrat frumos. Zic marea majoritate pentru că au fost vreo două care nu s-au comportat ok, dar pare să fie materialul în sine de vină. Voi continua să folosesc Perwoll, cu mențiunea de a-l utiliza regulat pentru rezultate cu adevărat vizibile.

Folosești detergent Perwoll? Ce părere ai despre conceptul de Rethink Fashion?

14 gânduri despre „Eticheta la Control! Review Detergent Perwoll Renew and Blossom

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.