Tips & Tricks Photoshop – High Pass face toată diferența!?

Buna dragilor! Astăzi vreau să vorbesc puțin despre High Pass cel din Photoshop. Poate știi deja despre ce este vorba? Mă refer la acel efect de amplificare foto, care scoate în evidență detaliile. Dacă nu îl știi deja, mai jos poți afla ce este, ce poți obține cu el și cum fac eu. ( probabil pe internet vei găsi și alte variante, aceasta este cea pe care eu personal o folosesc).

Când recomand să aplici acest truc?

  • pentru a amplifica focalizarea
  • scoate în evidență detalii
  • face scrisul mai lizibil

Când NU recomand să aplici acest truc!

În principal atunci când fotografia a fost făcută cu ISO mare, în principal peste 800. Cu cât are mai mulți puricei, cu atât vor fi mai amplificați, vor deveni mai vizibili. Dar ce te faci dacă vrei să amplifici textul într-o astfel de poză? Ei bine, recomand să faci o selecție a conținutului pe care dorești să îl editezi, și să îl duplici doar pe acela. (mă refer la pasul 2 de mai jos)

Recomand să revii peste aceste recomandări după ai citit procesul. Vei înțelege mai bine.

How to High Pass in Photoshop?

În primul rând vreau să menționez că acesta este modul meu de a face High Pass. Acestea sunt doar sfaturi pentru a-ți fi de folos ție în Editarea Foto. Poți altera, sări sau modifica după bunul tău plac. Dar dacă dorești rezultatul pe care l-am obținut eu, trebuie respectat fix acești pași.

Pasul 1

Deschizi în Photoshop imaginea dorită.pas 1.pngMai sus poți vedea o imagine personală care urmează să îi ofer un High Pass. Poate la început vei fi tentat să o aplici peste toate pozele, dar cu timpul amprenta ta personală de editare își va zice cuvântul și vei selecta ce și cum.

În cazul meu, prefer să aplic aici High Pass pentru a amplifica textul și detaliile din sfoară.

Pasul 2

Creezi un duplicat la Layer. Acest lucru îl poți face fie prin scurtătura CTRL+J sau din meniu cum vezi în imagini mai jos:

Layer > Duplicate Layer.. >

pas 2v2.pngÎți va apărea acest meniu pe ecran. Dai direct click OK.pas 2v3.pngÎn meniul de Layer îți vor apărea acum două Layere identice.

Pasul 3

Având Layer-ul duplicat selectat( cel de deasupra), mergem în meniu la
Filter > Other > High Pass..pas 2v4.pngVei observa un Preview a efectului pe Layerul selectat.pas 3.pngDin câte țin minte, by default este 1. Vei observa pe imagine cam câte detalii a selectat.

Dacă scrii o valoare mai mare (ex. 3), va selecta mai multe.pas 3v3.pngDaca scrii un Radius mai mic (ex. 0.3), va selecta mai puține detalii.pas 3v2.png*Important! Dacă observi că nu îți pune punctul din keyboardul lateral unde sunt și cifrele, pune-l pe cel de lângă litere)

*Rezoluția influențează puțin Radiusul de la High Pass. Pentru o poză mai mică, recomand radius mai mic, iar pentru una mare, merge unul mai mare.

Echilibrul valorii o vei simți tu personal, după ce experimentezi. Ce am observat însă personal, când obții un contur prea pregnant cum este cazul valorii 3 în poza de mai sus, este prea mult după gustul meu. Va afecta și contrastul imaginii, îl va crește. Poate îți place asta, poate nu. Experimentează!

Pasul 4

În meniul de Layer, din Normal cauți pe cel de Hard Light.pas 4.pngDupă ce dai click pe el, efectul se va aplica și va deveni iar vizibil normal, doar cu detaliile amplificate.2 -rad 1.jpg

Before & After

Cum cel mai evident vezi diferențele în imagini alăturate, mai jos este imaginea inițială (în stânga) și cum arată acum după un High Pass cu Radius de 1 (în dreapta). Cel mai evident este în detaliile din sfoară, acei perișori sunt mult mai clari. bf-af.jpg

Dacă ai orice întrebări despre acest proces, nu ezita să îmi scrii mai jos. Răspund la orice întrebare cu drag, iar dacă te-ai blocat la un pas, voi încerca să te ajut. Photoshop nu arată la fel la toți.

Ce părere ai despre rezultat? Merită deranjul sau preferi fără?

Cu Drag,
Cristina

18 gânduri despre „Tips & Tricks Photoshop – High Pass face toată diferența!?

    1. Da, este si sharpness dar daca ai sa compari rezultatul o sa vezi ca efectul este diferit, mai ales cand vine vorba de selectia detaliilor. Sharpness le ia pe toate si le da valoare mai mica sau mai mare, pe cand high pass mic selecteaza mai putine detalii si high pass mare mai multe. 🙂

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.