Vinalia – Conacul din Ceptura – Recomandări cum să alegem un Vin Bun

Bună dragii mei! Cei de la Conacul din Ceptura mi-au scris câteva sfaturi pentru a alege un vin bun și aceste informații m-am gândit să le împart și cu voi. Mânuța sus, cine îndrăgește un vin bun?!

Vinalia Conacul din_Ceptura

“Trebuie să te împrietenești cu vinul și să-l alegi pe acela care merită să-i spui dumneavoastră.”Fănuş Neagu

Crescută în viţă de vie nobilă, pe 10 hectare dimprejurul Conacului Vinalia, colecția impresionantă de vinuri alese îți oferă un refugiu într-un loc magic, o oază de liniște între vii, în inima naturii unde îți poți limpezi gândurile și îmbăta simțurile cu licoarea acestui pământ binecuvântat de soare. E sălașul ideal daca vrei să fugi de oraș, de zgomot și de griji ca să te regăsești în mijlocul podgoriilor, să asculți poveștile locului și ale vinurilor sale:

 • Garagiste de Vinalia” spune povestea începuturilor cramei (în zona Bordeaux făuritorii de vin de “garaj” sunt numiți Garagiste), când s-a pornit cu un petec de vie și visul de a-ți dărui azi un vin înnobilat de un mănunchi de fructe roșii cu taninuri bine echilibrate.
 • Magie de Vinalia” este, pe bune, o combinație fericită între mai multe soiuri de struguri. Ce să mai, o simfonie elegantă în cerul gurii tale.
 • Miracol de Vinalia” nu și-a primit numele doar de amorul artei. E ceva special în soiul de Fetească Neagră de la noi… e mai puternic, mai sigur pe el, mai persistent pe papilele gustative. Un adevărat belșug!
 • Mister Merlot de Vinalia” chiar este o enigmă. Nimeni nu-și poate explica cum de se simt atât de pronunțat prunele negre și afinele în acest Merlot…
 • Mister de Vinalia” în varianta Cabernet Sauvignon vine cu un buchet intens de coacăze roșii și negre cu note de ciocolată. Doar imaginează-ți gustul catifelat…
Vinalia Mister de_vinalia

După degustare, pentru a te convinge și mai mult de gustul frumos al vinului, trebuie să-l savurezi alături de preparatele de la restaurantul Conacului. Vei descoperi că vinul nu stă numai în pahar, ci și în farfurie! Cum așa? – Pentru că meniul este plin de rețete în care licoarea lui Bachus desăvârșește preparatele sofisticate!

Iar, după o masă copioasă, îți va prinde tare bine puţină odihnă în odăile conacului ce are o istorie lungă.

Fac o mică parantezi și vă povestesc despre incinta conacului. Înaintea lui ’89 a funcționat drept cămin, cantină și birouri administrative pentru Ferma 2 – unde erau aduși elevi și studenți în practică. Acum vei aprecia arhitectura neo-românească, designul minimalist al camerelor în care pereții finisați aduc aminte de casa bunicilor iar mobilierul simplu, antichizat, se completează cu coperțile partiturilor interbelice sau cu sumedenia de obiecte care spun povestea vinului: corpuri de iluminat din sticle de vin, doage și cercuri de butoi, tablouri cu vorbe de duh.

Peste tot o să găsești frânturi din inima și mintea mea… Tărziu am înțeles de ce atâția ani am adunat cele mai frumoase citate despre licoarea mea preferată pe care am acum marele noroc de a o produce întocmai așa cum mi-am dorit de-o viață. Un VIN curat, făcut din pasiune, care iți dă bucuria de a trăi! Te aștept, așadar, să-mi calci pe urme și, atunci când pășești pe drumul vinului intru recunoaștere și degustare, să poposești pe la noi. Să fie cu noroc!”Tiberiu Bărdan

Știți că sunt o persoană iubitoare de vizual, nu?
Așa că vă las un filmuleț foarte frumos de prezentare a Conacului din Ceptura.

Sper că v-a plăcut și vă las cu gândul de a vizita acest loc minunat și în realitate, acolo unde fiecare strop de vin te va întoarce iar și iar la Conacul din Ceptura.

Cu Drag,
Cristina

25 de gânduri despre „Vinalia – Conacul din Ceptura – Recomandări cum să alegem un Vin Bun

 1. Conacul este divin iar vinul bun … licoare fermecată.
  Îmi place vinul bun, care spune o poveste, care îți încântă simțurile și îți dezleagă …mintea mai întâi, apoi limba!
  Mulțumesc pentru că ai împărtășit cu noi sfaturi și gânduri!

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.