Un An alături de cosmetice BIO Eau Thermale Jonzac și Via Naturalia – Cum schimbi tipul de ten?

Bună dragilor! Luna aceasta este una specială pentru tenul meu.

Mai exact, o dată cu terminarea lunii aprilie, voi împlini un an de când am descoperit și am continuat să folosesc cu drag cosmeticele bio de la Eau Thermale Jonzac. Tenul meu a suferit diverse dezechilibre atât datorită micro traumelor cât și datorită fluctuațiilor hormonale. Dar de fiecare dată pot spune că am reintrodus cosmeticele ce conțin apă termală pentru a-l calma și a-l readuce în echilibru.

Cea mai recentă comandă Via Naturalia

Ajutorul meu de nădejde în alegerea produselor bio pe care le dețin este Via Naturalia. Începând din 2009 sunt distribuitori a peste 1000  de produse bio certificate, aparținând unor companii cu tradiție din Franța, Italia și Polonia. Avem acum șansa de a consuma produse fără pesticide, fără modificări genetice, fără aditivi.

Vreau să vă prezint în continuare produsele cu care voi începe această primăvară.

via-naturalia produse bio diet food si eau thermale jonzac

Mai exact, este vorba despre mult îndrăgita Apă Termală, ce se găsește de sine stătătoare sau în diverse procente în cosmeticele Eau Thermale Jonzac. Gama Rehydrate este una dintre gamele mele preferate și de la care am testat de data aceasta Crema Hidratantă pentru ten normal și mixt.

De asemenea, pe Via Naturalia se găsesc și delicii bio așa că am profitat să testez și produse Diet-Food din gama mic dejun.

Apa Termală Jonzac

apa termala jonzac

Este în continuare aliatul meu împotriva pielii iritate sau dezechilibrate hormonal. Inclusiv atunci când am făcut testări de produse noi și care s-au dovedit a nu fi alegeri inspirate, această apă termală m-a ajutat să scap de inperfecțiuni și de zonele eritematoase ba chiar pruriginoase ale tenului în cel mai scurt timp posibil. Are atât varianta mea, travel size și bag friendly cum îi zic eu, sau varianta la recipient mare de 300 ml.

Crema Rehydrate pentru ten normal – mixt

Cum hidratarea adecvată a pielii este importantă, indiferent de câte produse sau pași conține rutina de skincare, am ales să testez acest produs pentru ten cu zone mixte.

După un an de zile în care am urmărit de aproape evoluția tenului meu, pot spune că s-a diminuat secreția de sebum în zona grasă, iar zona uscată este ceva mai catifelată, mai hidratată. Aspir spre un ten normal, iar evoluția este bună.

5 sfaturi pentru a-ți schimba tipul de ten

Da, tenul nostru se poate transforma! Dacă este gras sau uscat, poate deveni normal, dar la fel de bine unul normal poate deveni gras sau uscat. Așa am pățit eu cu o zonă de ten normal ce a devenit gras de când purtarea măștii a fost constantă. Am reușit însă să îl aduc iar spre normal, dar schimbarea nu are loc de la sine. Noi trebuie să realizăm ce fel de tip avem și ce avem de făcut.

Double Cleansing. Pentru orice tip de ten, dar mai ales pentru cel mixt, curățarea sa este baza. Iar varianta de dublă curățare am descoperit că este foarte eficientă. Recomand o combinație de apă micelară pentru ten gras, după care utilizată o apă micelară pentru ten normal. Fiecare cu discheta sa demachiantă. De preferat, dimineața și seara dar și imediat ce ai revenit acasă și te poți demachia. Cu cât tenul poate respira mai repede lejer, cu atât mai bine.

Evită exfolierea dură. O transformare treptată și lină am descoperit că este de durată și progresivă, fără recăderi. Deși tenul poate fi dificil și rezistent la schimbare, răbdarea și timpul îți vor fi aliate în locul metodelor dure, drastice, pe o perioadă scurtă de timp.

Uleiuri esențiale. În locul produselor cu parfum sau a parfumului în sine, alege diverse uleiuri esențiale. Sunt o variantă mai sănătoasă iar tenul tău se va simți mai bine din primele zile. Recomand cu căldură uleiul esențial de lavandă, care ajută în același timp la calmarea pielii și este benefic cu atât mai mult asupra tenului sensibil. O variantă de efect este și uleiul esențial de trandafiri ce este extrem de potent, cu o aromă foarte puternică. 

Temperatura apei. Este important să folosim apă călduță atunci când vrem să deschidem porii, dar nici fierbinte să nu fie. Acordă-ți timp în a pregăti temperatura apei înainte de aplicarea pe ten. În scurt timp vei modifica automat iar pielea ta îți va mulțumi.

Refacerea pielii. Uscăciunea excesivă sau tenul ce are leziuni îți încetinește procesul de schimbare a tipului de ten. Riscul este mai ales la tenul gras sau mixt. Evită procedurile sau produsele ce îi provoacă pielii uscăciune excesivă. Desigur, dacă este normal sau uscat, la fel, evită să îl aduci în starea deshidratată.

Frumuseța vine din interior

Pentru o piele sănătoasă, alege să ai o alimentație sănătoasă. Poți vedea aici și aici o multitudine de opțiuni bio ce sunt și delicioase.

Musli Bio cu Chia

musli bio cu chia via naturalia diet food

Dieta nu înseamnă doar restricții, ci înseamnă alegerile pe care le facem, înseamnă un stil de viață, înseamnă pe ce alegem să punem accent. Pentru tenul meu, eu aleg să consum produse bio ce îl vor ajuta să se mențină în formă mai mult timp.

Diet Food este o companie specializată în produse bio dietetice fără carbohidrați, fără gluten din konjac și din soia, produse bio de tip superfood și superalimente: pulberi organice, amestecuri de pulberi organice speciale pentru detoxifiere, slăbire, pentru sportivi și energie zilnică.

Poate fi consumat cu lapte de vacă sau de migdale, de ce nu chiar lapte de cocos, cu iaurt simplu sau cu fructe, sana sau lapte bătut. Diversifică cu fructul preferat sau cu compot. Poți adăuga și cacao sau lapte praf. Combinațiile sunt infinite și delicioase!

Porridge instant din ovăz cu proteine

porridge proteic via naturalia diet food

Carbohidrați mi-a fost mereu ușor să consum, dar când vine vorba de proteine, îmi este greu de atins ținta minimă zilnică. Așa că prefer să caut soluții chiar în produsele bogate în carbohidrați. Dacă sunt îmbogățite proteic, va fi mai ușor de crescut și aportul proteic. Pe Via Naturalia am descoperit surse bune de fibre care ajută și tranzitul, dar și proteice. Cum aportul crescut de proteine este bun să fie combinat cu aport adecvat de fibre pentru un tranzit echilibrat, acest porridge mi se pare super!

În concluzie, vreau să pun accent pe importanța unei diete echilibrate pentru a avea un ten curat, frumos și vreau să rețineți că tipul de ten poate fi schimbat, cu răbdare și atenție. Cele cinci sfaturi de mai sus m-au ajutat să îmi transform tenul și sper să vă ajute și pe voi.

Pachete Promo pe Via Naturalia

Pentru că pasiunea pentru bio este mai mare de la zi la zi, iar #BioAddictRomania este susținut din ce în ce mai mult în mediul online, Via Naturalia a pregătit pentru Jonzac pachete speciale cu reduceri extrem de bune pentru clienții deja fideli sau care doresc să achiziționeze cu un cost optimizat. Vezi aici pachetele promo, cu până la 50% reducere. Care este produsul tău preferat Eau Thermale Jonzac de pe Via Naturalia?

30 de gânduri despre „Un An alături de cosmetice BIO Eau Thermale Jonzac și Via Naturalia – Cum schimbi tipul de ten?

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.