Ce reguli are Instagram? – Limitări și Restricții în 2020 – post, like, comment, follow, unfollow

Din ce în ce mai mulți dintre noi avem activitatea socială principală pe Instagram. Nu mai alegem chat-ul de Facebook, ci pe cel de Instagram. Ne plac mai tare stilul pozelor de insta, descoperim oameni cu activitatea principală pe această platformă și ușor ușor migrăm și noi. Dar știi că poți fi limitat? Nu mai ai voie să faci o anumită activitate pentru 24h, 48h, 7 zile, chiar o lună dacă insiști!

Dacă dai prea multe like-uri deodată, dacă urmărești prea multe conturi, dacă faci curățenie în conturile pe care le urmărești și dai Unfollow prea repede, dacă postezi același comentariu de prea multe ori, dacă postezi prea multe poze într-un timp prea scurt, dacă interacționezi cu prea multe story-uri (asta am pățit-o personal – puneam același comentariu la prea multe story-uri și instagram nu mi-a mai dat voie 24h să dau comentarii la story, la oricine) Deci concluzia la care am ajuns este că, orice activitate desfășurată în exces pe Instagram poate fi limitată. Așa că am cercetat care sunt restricțiile anul acesta, în perioada asta.instagram limitari 2020 like share comment save block account

Algoritmul se schimbă mereu..

Ia în calcul! Pentru a-ți menține contul în siguranță, trebuie să te informezi constant la ce modificări mai face instagram. Dacă în 2019 era ok să ai 1000 de like-uri pe oră, în 2020 depinde, unele conturi sunt restricționate la 1000 , dar altele începând cu 700! 

Dar Instagram ia în calcul și vechimea contului tău. Dacă ai cont de mai bine de 3 luni, este considerat cont vechi. Și cu cât îți crește vechimea, cu atât îți este permis mai multă activitate.

ex. de activitate care lui Instagram i s-ar părea suspectă: ai cont de 2 săptămâni, dar trimiți cerere de prietenie la 2000 de persoane.Woman showing an instagram icon Free Photo

Instagram și Engagement Rate

Este un criteriu pe baza căruia se reflectă volumul de activitate pe care TU îl faci în aplicație într-o anumită perioadă. Engagement Rate depinde de o multitudine de factori, drintre care cei principali sunt:

  • like-uri
  • comentarii
  • share-uri
  • salvări de content / bookmark

În concluzie, dacă ești foarte activ și interacționezi cu urmăritorii, ai un Engagement MARE! Află aici care este Engagemen Rate-ul tău.

ex. dacă dai share la story dar nu interacționezi cu reacțiile urmăritorilor, vei avea un engagement rate mai mic față de o persoană care le va răspunde 🙂

Limitări și restricții Instagram în 2020

Like

În 2020 utilizatorii pot da like până la 1000 de poze pe zi. Dar condiția este să ai un cont mai vechi. Pentru conturile noi, limita este de 300-500 de like-uri pe zi. Dacă nu știi sigur în ce categorie te afli, mai bine începi cu mai puține și crești ușor, ușor.

Comment

Aici limitarea este mai mare, ai voie între 180-200 de comentarii pe zi. Desigur, un cont mai vechi va avea voie mai multe comentarii decât unul nou. De asemenea, evită să postezi același comentariu de prea multe ori, iar comentariile doar cu emoticoane de asemenea. Preferabil să ai și câteva cuvinte în comentarii.

Follow/Unfollow

Probabil una dintre cele mai des întâlnite limitări, urmată de cea pentru comentarii și like.

De regulă, poți urmări până la 200 de utilizatori /zi. Dar dacă pagina ta este relativ nouă, limitează-te la 150 de utilizatori pe zi.

Încearcă să creși numărul cu 50 de urmăritori pe săptămână, de preferabil nu mai mult de 10 cereri de prietenie pe oră!

Story

Momentan nu este limită, din contra, instagram încurajează crearea de story, cât mai calitative posibil. Așa că pune în continuare accent pe calitate și nu pe cantitate.

DM

Zona de siguranță este de 50 până la 80 de mesaje directe /zi. Pentru conturile noi, ar putea fi chiar mai mare limitarea, testează din aproape în aproape.

Ai mai jos un rezumat al valorilor de la restricții. Salvează poza pentru referință rapidă.

insta - post.jpg

Cum ți-a plăcut acest articol? Știai care sunt restricțiile de pe instagram în 2020?

Bibliorafie
1. https://taplink.at/en/blog/instagram_follow_unfollow_limits_and_other_restrictions_2020.html

25 de gânduri despre „Ce reguli are Instagram? – Limitări și Restricții în 2020 – post, like, comment, follow, unfollow

  1. Foarte util articolul! Stiam ca like-urile la poze/cereri prietenii trebuie limitate la 100/50 pe ora. Chiar si reactiile la poze sau orice alta activitate executata prea intens poate sa-ti aduca un shadowban sau te miri ce. Algoritmul nu e foarte clar, uneori nu faci nimic si te trezesti blocat. 🌼🙈🙈🤣

    Apreciat de 1 persoană

  2. Foarte util articolul tău, am aflat câteva lucruri pe care nu le știa. recunosc, nu stau prea bine la insta. Mă deranjează enorm unfolow -urile, nu înțeleg multe chesti…:)

    Apreciat de 1 persoană

  3. Foarte util articolul. Eu acum am pățit-o foarte urât cu engagementul, a scăzut foarte drastic acum 3 zile și devine tot mai rău. Din păcate nu îmi dau seama de ar fi putut fi, căci nu am făcut nimic diferit fată de celelalte zile…

    Apreciat de 1 persoană

    1. Poti incerca sa iti cureti contul. Vad ca ai un engagement rate de 8% momentan. Poate fi mai bun, dar nici rau nu e. Daca scazi sub 5% e buba. Iar cand zic curat, scapa de toate conturile fantoma care te urmaresc sau cele de reclama – de ex. ai un urmaritor patterngemsbycriseldalopez . Conturile de genu iti scad rata. Te urmaresc, le apar postarile lor pe feed dar nu interactioneaza (like, comment, etc. iar instagram nu arata la toti urmaritorii tai postarile asa ca ai pierdut sansa la un like, un comment cu acele conturi). Sau te urmareste corsoitalia.ro de ex. Pe langa faptul ca e cont reclama care te urmareste ca sa iti atraga atentia asupra produselor lor, au si multi pe care ii urmaresc – deci un raport followers mic – following mare mare semnaleaza instagramul ca nu ai urmaritori de calitate sau ca e un posibil cont fals.

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.