Îngrijirea Părului cu produse de pe divaz.ro || Review KeraCare CurlEssence

Primăvara este momentul cheie, când părul meu are nevoia cea mai mare de produse bune. Dacă iarna stă mereu sub căciulițe (pentru că nu pot fără ele), imediat după ce scap de frig tund vârfurile. Pentru a-l ajuta să crească și mai lung și mai sănătos, este esențial să avem protecție termică și produse bune ce îl ajută să crească. De asemenea, am observat că un produs de styling bun îi crează memorie pentru a se așeza din ce în ce mai frumos.

Dacă a trecut primăvara și nu ai pus accent pe aceste lucruri, nu-i nimic. Niciodată nu este prea târziu ca să începi. Doar că eu prefer să fac acest ritual primăvara. Abia că vă pot ajuta să alegeți cele mai potrivite produse. Cel puțin sper că acest articol vine în ajutorul vostru.

Produsele KeraCare de pe divaz.ro

Mai multe prietene crețe și cu păr ondulat, dar și persoane de pe grupuri Curly Girl Methd mi-au recomandat produsele Cantu. Așa am descoperit site-ul divaz.ro și cu ocazia asta vreau să vă spun că au promoții semnificative la produsele Cantu. Vezi aici.

Însă mie mi-au făcut cu ochiul și aceste două produse de de la KeraCare.

keracare de pe divaz ro pentru par cret sau ondulat hidratare definire

Sunt produse pentru părul curat, de tip leave-in. În borcănele de 320g, avem:

  • Gel hidratant CurlEssence Curling Jelly
  • Balsam tip Leave-In CurlEssence hidratant, fără clătire

Pentru testarea produselor n-am schimbat rutina anterioară de îngrijire a părului, care și așa era minimală: un șampon cu protecție termică pentru că eu folosesc obligatoriu uscătorul de păr altfel stau cu el ud toată ziua..un balsam intens hidratant și un ulei anti frizz.

Sunt curioasă ce produse folosiți voi în rutina de îngrijire a părului! Să-mi lăsați un comentariu mai jos. Citesc cu drag 🙂

Moisturizing Leave – In Conditioner CurlEssence KeraCare

Este produsul care l-am folosit cel mai mult dintre cele două, pentru că mi-am făcut un permanent ce mi-a uscat tare firul de păr. Asta în condițiile în care eu aveam păr cu tendință la îngrășare! Deci și mai mare grijă cu părul vopsit, uscat sau chiar cu fir normal. Sincer, în trecut nu pățeam chiar așa, dar pe viitor cred că voi sta departe de permanent. Voi ce experiențe ați avut cu astfel de proceduri?

Acest balsam intens parfumat a cocos mi-a salvat părul. În primele două săptămâni după procedură, îl aplicam chiar de două ori pe zi, dimineața și seara. Dimineața ajuta la fixarea buclelor, iar seara pentru a-l hidrata intens peste noapte. Poate părea mult, dar cum ziceam, aveam părul tare uscat iar de spălat îl spălam oricum des deci nu avea timp să aibă aspect încărcat. Buclele mele îl absorbeau ca un burete.

Textura este lejeră și cremoasă. Are un pH de 4.5 și este formulat cu ulei de ricin jamaican și ulei de cocos!

Ricinul este că, deși este una dintre cele mai vechi plante cultivate, contribuie cu doar 0,15 % din totalul cantității de ulei vegetal produs la nivel global în fiecare an. Asta în condițiile în care proprietățile lui benefice asupra sitemului imunitar, digestiv, a tenului, a pielii, părului, genelor și sprâncenelor este cunoscut de mii de ani.

Ce se va întâmpla cu părul meu dacă aplic Balsam cu Ulei de Cocos și Ricin Jamaican?

În primul rând, va fi mult mai hidratat natural, va fi moale, ușor manevrabil și sănătos! Un păr ce se descâlcește ușor, va fi mai rezistent, vei pierde mai puține fire de păr și desigur, va fi mai puțin traumatizat. Asta îi va oferi mai multă putere să lupte cu agresiunile din mediul extern, pe care noi nu le putem controla (poluante, termice, etc.)

Pe scurt, folosește acest produs după spălare și înainte de coafarea părului ud, pentru a ajuta la sigilarea cuticulelor și pentru a aduce strălucire părului deshidratat și electrizat. Părul va fi mult mai ușor de descâlcit, iar rutina de spălare și aranjare mai scurtă decat de obicei.

Produsul îl poți vedea aici și de notat, acel borcănel îți va ajunge până aproape de termenul de expirare, care este de 12 luni. Pentru că desigur, este un produs ce vine sigilat. Ar reveni undeva la 4.3 lei pe lună, ceea ce mi se pare mai mult decât decent. Iar eu am păr mediu spre lung, ondulat spre creț, care (încă) se menține des.

Gel Hidratant CurlEssence KeraCare

Cu un pH de 5.0 este un produs formulat de asemenea cu ulei de ricin jamaican și ulei de cocos. Gelul hidratant CurlEssence Curling Jelly de la Keracare sigilează hidratarea, lăsându-ți părul moale, ușor manevrabil și sănătos. Oferă fixare perfectă și definire, fără a lăsa reziduuri albe în păr, fără a lăsa cruste lipicioase.

ATENȚIE! Nu conține alcool, ceea ce este perfect pentru o hidratare excelentă a buclelor!

La fel ca balsamul tip leave-in, acest borcănel este ușor de manevrat și are închidere etanșă, expiră în 12 luni de la deschidere și îți va ajunge pentru tot anul, deci până aproape de termenul de expirare.

Intră aici pe divaz.ro pentru a vedea toată colecția de produse KeraCare și nu uita de promoția produselor Cantu!

Cum se aplică Jeleul CurlEssence KeraCare?

Pe părul foarte ud, aplică gelul pe mici secțiuni, de la rădăcină la vârfuri și aranjează-l după cum dorești. Folosește o cască de uscare sau lasă părul să se usuce la aer.

În cazul meu, opțiunea de a-l lăsa să se usuce la aer este aproape imposibilă datorită porozității părului meu. Așa că un truc este să îl las mai întâi cam o oră sau mai bine într-un prosop mare cu posibilitate de absorbție ridicată, pentru a-l mai usca încet. După această perioadă, tasez ușor cu prosopul părul (nu frec că distruge buclele și se electrizează) și aplic gelul de definire. Eventual, pot usca părul după maxim 30 de minute și va trebui folosit difuzorul doar câteva minute. Această rutină mi-a scăzut semnificativ timpul alocat uscării părului, care în general era de 3 până la 4 ori mai lung ca cel de spălare..

Dacă nu știi ce porozitate are părul tău, află în continuare!

Păr cu porozitate ridicată, normală sau scăzută?!

Există o Metodă rapidă pentru a afla!

Umple un pahar cu apă la temperatura camerei. De preferat să fie transparent. Ia câteva fire de păr curate, fără produse în ele (pot fi și din pieptene) și pune-le în pahar. Așteaptă 5 min. ATENȚIE! Dacă deja ai aplicat diverse produse în păr, rezultatul acestui test poate fi eronat.

Interpretarea Rezultatului – Ce se poate întâmpla cu firele de păr?

Există trei posibile variante:

  • Firul de păr rămâne la suprafață, caz în care ai păr cu porozitate scăzută.
  • Firul se scufundă puțin, atunci este cu porozitate normală.
  • Firul de păr este pe fundul paharului, atunci este păr cu porozitate ridicată.

Al meu este ca un burete și are porozitate ridicată, motiv pentru care trucul cu prosopul ajută la minimizarea expunerii firului de păr la agresiuni termice.

Sper că ai aflat ceva nou și interesant astăzi și îți doresc o zi minunată! 🙂

8 gânduri despre „Îngrijirea Părului cu produse de pe divaz.ro || Review KeraCare CurlEssence

  1. Si eu am urmat curly hair method o perioadă și parul meu chiar arăta foarte bine. Acum folosesc produse pentru căderea părului. Sper să revin la curly hair.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.